‘Wijthmenerplasloop gaat in principe door’

| 13-01-2017

Op de paden ligt nog een aanzienlijke laag sneeuw en ook rond de finishlocatie is het nog lang niet sneeuwvrij. Toch gaat de organisatie van de Wijthmenerplasloop er voor de volle honderd procent vanuit dat het evenement zaterdag doorgaat. “We houden de weerberichten goed in de gaten. Zolang het geen noodweer wordt, gaat het in principe gewoon door”, zegt voorzitter Frans Kerkum.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Een afgelasting ligt dus niet in de lijn der verwachting, al staat er voor vrijdagavond- en nacht nog een hoop onheil op de rol. “Ach, voor vandaag hadden ze ook sneeuw en heel veel wind voorspeld. Vooralsnog is het een prachtige dag”, zegt Kerkum, die zich dus niet heel druk maakt. Het kan zijn dat de organisatie moet besluiten om het parcours iets te wijzigen en dan met name het gebied waar de finish staat gepland. Normaal gesproken lopen de deelnemers een ronde om het hoofdveld van VV Wijthmen, maar daar ligt nog wel wat sneeuw. “Het moet natuurlijk wel begaanbaar zijn. Als je tot de knieën in de sneeuw of het water staat, dan is het geen doen. Mocht het nodig zijn, dan verplaatsen we de finish. Dat bekijken we zaterdagochtend.”

Op dit moment hebben er zich al zo’n 140 mensen ingeschreven en daar komen op de dag zelf hoe dan ook nog wel lopers bij. “Volgens mij gaan hardlopers altijd op pad”, lacht Kerkum. “Twee jaar geleden regende het flink en waaide het hard, maar toch kwamen er op de dag zelf nog tachtig deelnemers bij. Als dat er nu nog veertig of vijftig zijn, dan ben ik dik tevreden.” De Wijthmenerplasloop begint zaterdag bij de voetbalvereniging Wijthmen, waar de kinderen als eerste van start gaan. Om 14.00 uur gaan de deelnemers aan de vijf en de tien kilometer op pad. “Ik hoop dat het allemaal zonder ongelukken gaat en dat het weer meewerkt. Dat maakt het toch wat gezelliger”, aldus Kerkum.

Hardlopen, Frans Kerkum, Wijthmenerplasloop

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws