Wijthmen troeft Dieze West in één helft af

| 17-11-2018

Dankzij een zeer sterke eerste helft is Wijthmen er zaterdagmiddag in geslaagd om te winnen op bezoek bij Dieze West. Halverwege stond de ploeg van trainer Elvin Matuankotta al met 1-4 voor en na rust bleef Wijthmen - weliswaar met het nodige kunst en vliegwerk - overeind: 2-4.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Wij hebben in de eerste helft goed voetbal gespeeld en in mijn ogen stonden wij bij rust ook op een verdiende 1-4 voorsprong”, stelt Matuankotta, die Nick van Gurp al in de elfde minuut de score zag openen. Mike Noordman en Jari Krul zorgden namens Wijthmen voor respectievelijk de 0-2 en de 0-3. Vlak voor rust deed Dieze West-captain Nejim el Atiaoui vanaf de penaltystip iets terug (1-3), maar nog geen minuut later tekende Kai Smits voor de belangrijke 1-4. “De spelers deden eigenlijk precies wat wij vooraf hadden afgesproken. Wij wisten goed druk naar voren te zetten en de tweede bal was vaak voor ons. Dat hebben we goed gedaan”, aldus de winnende coach.

Het plan van Wijthmen pakte prima uit, terwijl Dieze West vooral worstelde met zichzelf. “Wij scoorden in het eerste bedrijf vier goede goals, maar als wij iets scherper waren geweest hadden wij voor rust nog wel meer doelpunten kunnen maken”, zegt Elvin Matuankotta, die wist dat het duel halverwege nog niet was gespeeld. “Nee, dat heb ik mijn spelers in de kleedkamer ook gezegd. Dieze West beschikt immers over voldoende kwaliteit en is wel vaker van een grote achterstand teruggekomen, dus we moesten in de tweede helft bij de les blijven.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Ondanks de preek van Matuankotta waren de rollen na rust omgedraaid. Dieze West deed er een tandje bij en ging op jacht naar doelpunten. De thuisploeg kreeg meerdere grote kansen, maar opnieuw had Dieze West een strafschop nodig om tot scoren te komen. El Atiaoui faalde in de 65ste minuut niet (2-4) en bracht de spanning terug in het duel. “Daarna had de 3-4 meerdere keren kunnen vallen, maar die bleef gelukkig uit”, vertelt Matuankotta, die na afloop uiteraard blij was met de tweede overwinning van het seizoen. “Ik moet mijn ploeg absoluut complimenteren met deze zege. En als ik toch één minpuntje moet benoemen, dan kan ik wel zeggen dat wij in de tweede helft zelf niet meer hebben gevoetbald.”

Voetbal, Wijthmen, Dieze West, Elvin Matuankotta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws