Wijthmen ‘heel erg blij’ met late gelijkmaker

| 22-09-2018

Dankzij een treffer van Erik Schonewille in de 96ste minuut van de wedstrijd is vierdeklasser Wijthmen de competitie zaterdag begonnen met een gelijkspel: 2-2. De ploeg van trainer Elvin Matuankotta kwam op eigen bodem met 0-2 achter tegen Daarlerveen, maar slaagde er dankzij een slotoffensief toch nog in een punt uit het vuur te slepen. “Ik ben heel erg blij met dit resultaat”, stelt Matuankotta.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“In mijn ogen is Daarlerveen - naast Dieze West - zeker een titelkandidaat in de vierde klasse D. Dus als je daar tegen weet gelijk te spelen, dan heb je het goed gedaan”, zegt Wijthmen-trainer Elvin Matuankotta, die zijn team al na een kwartier op achterstand zag komen. “Het had halverwege ook maar zo 0-2 of 0-3 kunnen staan, maar gelukkig bleven de tegentreffers uit en gingen wij met ‘slechts’ een 0-1 achterstand de kleedkamer in.” Na de onderbreking was er een hoofdrol weggelegd voor Wijthmen-keeper Mark Schonewille. Hij pakte in de 61ste minuut allereerst de penalty van Lars Reekers. En ook in het restant van de partij hield hij Wijthmen in de wedstrijd. “Die gestopte strafschop was het keerpunt in het duel, want daarna kropen wij uit onze schulp.”

Zeven minuten na de gemiste penalty kwam Daarlerveen nog wel eerst op 0-2, maar desondanks groeide het vertrouwen bij de thuisploeg met de minuut. Het resulteerde in de 82ste minuut in de aansluitingstreffer van Sander Nijmeijer: 1-2. “Vervolgens zijn wij alles of niets gaan spelen en maakte Erik Schonewille in de 96ste minuut de gelijkmaker. Op basis van de tweede helft een verdiende gelijkmaker, maar het had zoals gezegd ook heel anders kunnen aflopen”, analyseert Matuankotta, die na de gelijkmaker met smart zat te wachten op het eindsignaal. “Wij vierden de goal als een overwinning, dus die drie minuten daarna waren zenuwslopend.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Wijthmen, Elvin Matuankotta

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws