Wielertoppers actief in Zwolse jeugdronde

| 13-04-2012

De Jeugdwielerronde van Zwolle, die zaterdag 21 april voor de zesde keer rondom de Wijthmenerplas wordt gehouden, staat bij de nationale wielertoppertjes blijkbaar hoog aangeschreven. Wederom hebben zich namelijk heel veel jeugdige toprenners gemeld om deel te nemen aan de Jeugdwielerronde van Zwolle. Dit tot grote tevredenheid van Hanzerenners Zwolle, de organiserende wielervereniging.

© Esther Krol-Reimert

De absolute top van Nederland zal op het parcours in Zwolle aan de start verschijnen. De jeugdronde biedt de renners de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het NK wielrennen dat later dit jaar in Elim zal worden verreden. Vanaf 10.30 uur starten zowel jongens als meisjes in verschillende leeftijdscategorieën. Het parcours aan de Wijthmenerplas is compact en overzichtelijk. Met een lengte van ongeveer een kilometer betekent dit dat de renners vaak voorbij komen, wat het voor de toeschouwers ook nog eens aantrekkelijk maakt.

Kinderen die niet bij een wielervereniging zijn aangesloten kunnen ook meedoen aan dit spektakel. In de pauze wordt er een Rabo Dikkebanden Race georganiseerd. Ieder kind kan op zijn of haar eigen gewone fiets (geen racefiets) deelnemen aan een echte wedstrijd. En voor iedere deelnemer is er na de wedstrijd een presentje. Op de site www.hanzerenners.nl valt hier alles over te lezen. Kinderen die hieraan mee willen doen kunnen zich nog steeds opgeven. Uniek dit jaar is dat er voor het eerst een tandemrace wordt gehouden voor minder validen en slechtzienden. De tandemrace start om 15.30 uur.

Steeds meer kinderen houden zich in Nederland actief bezig met de wielersport. Zij zijn aangesloten bij één van de bijna tweehonderd wielerverenigingen in ons land. Bij wielervereniging Hanzerenners Zwolle zijn ze zich bewust van de groeiende belangstelling onder de jeugd. Mede door een subsidie van de stichting Hervormd Weeshuis heeft de vereniging racefietsen en beschermende kleding aan kunnen schaffen. Daarnaast zijn er een aantal racefietsen beschikbaar gesteld door SportService Zwolle. Een nieuw jeugdlid kan nu zonder problemen kennis maken met de wielersport. Ouders hoeven niet eerst te investeren in een racefiets en een helm. Alle nieuwe jeugdleden kunnen fietsen op een door de vereniging beschikbaar gestelde racefiets met een helm.

Wielrennen, Hanzerenners Zwolle, Jeugdronde van Zwolle, Rabobank

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws