Wie wordt sportvrouw van het jaar 2015?

| 11-01-2016

Het aftellen is begonnen. De vijfde editie van het SportGala Zwolle komt steeds dichterbij. Op zaterdag 23 januari worden in het Landstede Sportcentrum de Zwolse sporters in de spotlights gezet. Wie gaan er met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Op bijvoorbeeld jouw favoriet in de categorie sportvrouw van het jaar 2015. Stemmen kan tot en met 13 januari!

Anna van der Breggen
Het jaar 2015 is voor wielrenster Anna van der Breggen er eentje om nooit meer te vergeten. Noem haar palmares gerust groot, want de ene na de andere prijs werd in de wacht gesleept. Zo werd Van der Breggen Nederlands kampioen tijdrijden en won ze op het WK in het Amerikaanse Richmond tweemaal een zilveren medaille en eenmaal een bronzen plak. Daarnaast was ook de Giro Rosa, de grootste meerdaagse vrouwenwedstrijd van het jaar, een prooi voor haar. Op de Europese Spelen in Baku pakte ze brons en tevens werd Van der Breggen onder meer nog winnares van de Waalse Pijl, de Omloop Het Nieuwsblad en La Course.

Yasemin Smit
Ook waterpoloster Yasemin Smit gaat het jaar 2015 niet snel vergeten. Als aanvoerster van het Nederlands waterpoloteam haalde ze de finale van het wereldkampioenschap. Tijdens het toernooi was ze vaak trefzeker en ook in de eindstrijd tegen de Verenigde Staten nam ze een doelpunt voor haar rekening. Met Oranje won Smit ook nog brons tijdens de Super Finale van de World League in China. In de strijd om de derde plaats had ze met één doelpunt ook nog een aandeel in die overwinning. Eind oktober ontving de Zwolse het gouden KNZB Topsport Ereteken.

Kirsten Wild
Net als collega-wielrenster Anna van der Breggen heeft ook Kirsten Wild in 2015 een groot aantal successen geboekt. Haar grootste triomf vierde Wild al in februari. Op het baanonderdeel scratch werd ze wereldkampioen. Ook won ze in januari de wereldbeker omnium en op dat onderdeel kwam ze tijdens het wereldkampioenschap tot een bronzen medaille. Op de weg waren er ook voldoende successen. Zo werd Wild winnares van de Ronde van Gelderland, zette ze de Omloop van de IJsseldelta op haar naam en won ze de KNWU Topcompetitie. Het jaar werd afgesloten met Nederlandse titels op de achtervolging en de koppelkoers.

Stemmen kan nog tot en met woensdag 13 januari!

Kirsten Wild, Yasemin Smit, Anna van der Breggen, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws