Wie wordt sportvrouw van het jaar 2014?

| 07-01-2015

Het aftellen is begonnen. De vierde editie van het SportGala Zwolle komt steeds dichterbij. Op zaterdag 31 januari worden in het Landstede Sportcentrum de Zwolse sporters in de spotlights gezet. Wie gaan er met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Op bijvoorbeeld jouw favoriet in de categorie sportvrouw van het jaar 2014. Stemmen kan tot en met 21 januari!

Lotte van Beek
Schaatsster Lotte van Beek (23) heeft op de Olympische Spelen in Sotsji twee medailles in de wacht gesleept. De Zwolse won op 16 februari allereerst brons op de 1.500 meter. En een kleine week later kwam daar een gouden Olympische plak bij. Op de finaledag van de ploegenachtervolging betrad Lotte van Beek weliswaar niet het ijs, maar door haar optreden in de kwartfinale kreeg zij wel de gouden medaille omgehangen. Met diezelfde ploeg pakte ze de wereldbeker. En ze eindigde als tweede in het wereldbekerklassement van de 1.500 meter. Aan het mooie sportjaar kwam eind april abrupt een einde door een ongelukkige val op haar skivakantie, met als gevolg een zware knieblessure.

Anna van der Breggen
Voor Anna van der Breggen is 2014 een sportjaar met twee gezichten geworden. De 24-jarige wielrenster van Rabo-Liv kende een uitstekend voorseizoen met onder meer winst in de Grote Prijs Ahoy, Dwars door de Westhoek en de Omloop van de IJsseldelta en een tweede plaats in de wereldbekerwedstrijd in Drenthe. Ze won daarnaast meerdaagse rondes als de GP Elsy Jacobs en de Ronde van Noorwegen. Mede door deze prestaties en haar derde plaats in het eindklassement van de zware Ronde van Italië leek Anna van der Breggen op het juiste moment in bloedvorm voor het WK. Op dat WK in het Spaanse Ponferrada ging het in de laatste bocht van de ploegentijdrit echter mis. Bij een zware valpartij liep ze een bekkenbreuk op en moest daardoor de wegwedstrijd aan haar voorbij laten gaan.

Kirsten Wild
Wielrenster Kirsten Wild heeft in het jaar 2014 opnieuw een grote serie mooie resultaten geboekt. De 32-jarige Zwolse won op de weg onder andere het eindklassement en het puntenklassement van de Ladies Tour of Qatar, de Tour of Chongming Island en het puntenklassement in de Energiewacht Tour. In deze rondes schreef zij meerdere etappes op haar naam, ze won klassiekers als de Ronde van Gelderland en de Ronde van Drenthe. In China zegevierde ze voor de derde keer in haar carrière in een wereldbekerwedstrijd. En ze finishte als tweede op de Champs-Élysées bij de eerste editie van La Course. Daarnaast was Kirsten Wild ook op de baan in 2014 ijzersterk. Ze stond op het podium bij wereldbekerwedstrijden en sleepte maar liefst vier nationale titels in de wacht.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

Lotte van Beek, Kirsten Wild, Anna van der Breggen, SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws