Wie wordt er Zwols sporttalent van 2016?

| 14-01-2017

Ook dit jaar zijn er weer drie talentvolle Zwolse sporters genomineerd voor de titel sporttalent van het jaar. Wie verdient jouw stem? Joël van Moerkerk, Luuk Peters of Maureen van der Woude? Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 4 februari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl/stemmen? Stemmen kan tot en met 25 januari!

Joël van Moerkerk
Karateka Joël van Moerkerk kan terugkijken op een zeer geslaagd 2016. De inmiddels 18-jarige karateka van Mossel-Boot kroonde zich afgelopen jaar in zijn leeftijdscategorie 16-17 jaar tot Nederlands kampioen en deed ook tijdens de Open Oostenrijkse kampioenschappen mee om de prijzen. Later in het jaar was Van Moerkerk succesvol in Berlijn. De Duitse hoofdstad was het decor voor de internationaal hoog aangeschreven Banzai Cup, die hij in zijn categorie op imposante wijze wist te winnen. Door zijn sportieve prestaties werd hij in het najaar door de KBN geselecteerd voor het EK voor junioren in 2017 in Sofia.

Luuk Peters
De 17-jarige Luuk Peters mocht al vroeg in het jaar de handen in de lucht steken. De atleet van atletiekvereniging PEC 1910 won tijdens het Nederlands kampioenschap indoor de 60 meter horden voor junioren en dat terwijl hij kampte met een lichte hamstringblessure. Naast het NK indoor was er voor Peters ook nog succes tijdens de PEC Indoor in Apeldoorn, waar hij eveneens de 60 meter horden op zijn naam zette. Verder leverde ook het NK in de buitenlucht nog een medaille op. Op de 110 meter horden moest Peters wel zijn meerdere erkennen in concurrent Dave Wesselink, maar zijn tijd was wel goed voor een zilveren medaille.

Maureen van der Woude
Volleybalster Maureen van der Woude maakte in 2016 de reuzenstap van VC Zwolle A1 naar eredivisionist Regio Zwolle Volleybal. In de ploeg van coach Redbad Strikwerda maakte de 16-jarige midden-speelster in het najaar al de nodige minuten op het hoogste niveau. Van der Woude dankte de transfer mede aan haar sterke spel bij VC Zwolle A1, waarmee zij in 2016 kampioen van Nederland werd. In de finale werd er afgerekend met Dynamo Tubbergen, Vives en Voltena. Naast Regio Zwolle Volleybal en haar studie aan het Centre for Sports & Education traint zij bij Jong Oranje op Papendal.

SportGala Zwolle, Luuk Peters, Maureen van der Woude, Joël van Moerkerk

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws