Wie wordt er Zwols sporttalent van 2015?

| 07-01-2016

Ook dit jaar zijn er weer drie talentvolle Zwolse sporters genomineerd voor de titel sporttalent van het jaar. Wie verdient jouw stem? Bart Horstman, Luuk Peters of Ralf Rienks? Tijdens de vijfde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 23 januari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Stemmen kan tot en met 13 januari!

Bart Horstman
Squasher Bart Horstman staat in zijn sport te boek als een groot talent. Hij wordt getraind door succescoach Dagmar Vermeulen van Squash & Cardiofit Zwolle en bevestigde in 2015 nogmaals zijn potentie. Het was voor hem een wens om een Nederlandse titel te winnen en in januari werd die wens werkelijkheid. Hij was in de categorie jongens onder 19 jaar de beste en mocht zich zodoende een jaar lang Nederlands beste squasher noemen. Als beloning voor die prestatie werd Horstman, die op 10-jarige leeftijd binnenkwam bij Squash Zwolle, ook nog geselecteerd voor het wereldkampioenschap jeugd.

Luuk Peters
De 16-jarige Luuk Peters is in 2015 tweemaal Nederlands kampioen geworden. De B-junior van atletiekvereniging PEC 1910 wist allereerst een Nederlandse titel indoor over de streep te trekken. De 60 meter horden was daar zijn domein. Vervolgens werd er eind juni een tweede Nederlandste titel aan zijn palmares toegevoegd. Op de 110 meter horden werd hij eveneens op ongenaakbare wijze Nederlands kampioen. Door die prestatie mocht Luuk Peters ook meedoen aan het European Youth Olympic Festival in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Daar nam hij deel aan de 110 meter horden, waarop hij als vijfde eindigde.

Ralf Rienks
Roeier Ralf Rienks kan terugkijken op een zeer geslaagd 2015. Het eerste mooie moment diende zich aan op 24 mei. In het Tsjechische Raĉice maakte Rienks tijdens het Europees kampioenschap deel uit van de ‘Holland Junioren Acht’. Met die boot bemachtigde hij een zilveren medaille. Het bleek de opmaat naar een nog succesvoller tweede deel van het jaar, met als hoogtepunt het wereldkampioenschap voor junioren in Rio de Janeiro. Na de eerste dag van het WK leek de Nederlandse boot helemaal afgeschreven voor de prijzen, maar via de herkansing kwamen Rienks en zijn collega’s alsnog in de finale. Het had een wereldtitel tot gevolg.

Stemmen kan tot en met woensdag 13 januari!

SportGala Zwolle, Luuk Peters, Ralf Rienks, Bart Horstman

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws