Wie wordt de sportvrijwilliger van het jaar?

| 13-01-2017

Wie verdient jouw stem in de categorie sportvrijwilliger van het jaar? Jaap Sonnemans, Erna Terwisga en Bertus van der Weerd zijn de genomineerden. Tijdens de zesde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 4 februari wordt de winnaar bekend gemaakt. Breng nu jouw stem uit via www.sportgalazwolle.nl/stemmen! Stemmen kan tot en met 25 januari! En vergeet niet jouw stem via de mail te bevestigen.

Jaap Sonnemans
Wie Landstede Basketbal zegt, zegt Jaap Sonnemans. Bij het grote publiek is Jaap Sonnemans vooral bekend als de trommelaar van Landstede Basketbal. Met zijn trommel brengt hij tijdens thuiswedstrijden van de basketballers de nodige sfeer, waarmee hij in heel basketballend Nederland bekendheid geniet. Er gaat geen thuis- of uitwedstrijd van de ploeg voorbij zonder de trommelaar. Daarnaast staat Jaap Sonnemans de basketballers zo’n beetje overal in bij. Hij is de aanjager van het publiek, maar werpt zich rond wedstrijden en trainingen ook op als materiaalman. En dat is nog lang niet alles.

Erna Terwisga
Al ruim 38 jaar is duizendpoot Erna Terwisga bestuurslid van VG Sport Zwolle. Zij verzorgt haar taken als secretaris en penningmeester met verve en door haar positieve houding geldt zij voor iedereen als aanspreekpunt. Terwisga is een echte duizendpoot, want naast genoemde taken is zij ook coördinator van het zwemmen, het dansen en organiseert zij - samen met andere vrijwilligers - een regionale danswedstrijd. Als Terwisga iets oppakt, dan weten ze bij VG Sport dat het voor honderd procent in orde komt. Dat geldt ook voor de Sinterklaasactiviteiten en de jaarlijkse feestavond, die eveneens door Erna Terwisga worden georganiseerd.

Bertus van der Weerd
Bertus van der Weerd is onlosmakelijk verbonden aan voetbalclub PEC Zwolle. In 1959 ging hij op vrijwillige basis aan de slag als jeugdleider en 57 jaar later is de grote PEC Zwolle-fan nog altijd actief voor de Zwolse voetbalclub. Binnen de club kent werkelijk iedereen hem, ook omdat hij zo’n beetje iedere dag in het stadion is te vinden. Hij verricht diverse werkzaamheden, maar is toch vooral bekend vanwege zijn rol binnen de jeugdafdeling van de club. Voor zijn jarenlange verdiensten voor de Zwolse club kreeg hij in 2009 een koninklijke onderscheiding en werd hij in 2010 al benoemd tot erelid van PEC Zwolle.

SportGala Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws