Wie wordt de opvolger van Art Langeler?

| 13-01-2014

De laatste drie dagen om te stemmen voor het SportGala Zwolle zijn aangebroken. De derde editie komt dichter en dichterbij. Zaterdag 25 januari verzamelt sportminnend Zwolle zich in het Landstede Sportcentrum. Wie gaan er met de prijzen vandoor? Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Op bijvoorbeeld jouw favoriet in de categorie sportcoach van het jaar 2013. Stemmen kan tot en met 15 januari!

Berthold Berger
Berthold Berger is de succesvolle coach van de Zwolse hardloopvereniging BB-lopers (vernoemd naar Berthold Berger). De vereniging is eind 2010 opgericht door enkele fanatieke hardlopers, die graag wilden trainen volgens de zogenaamde ‘souplesse plus-methode’. Met Berger als hoofdtrainer en trainingscoördinator groeide de vereniging, mede door uitstekende resultaten, in korte tijd heel snel. In 2013 lieten de BB-lopers hun voeten opnieuw spreken. Heel veel wedstrijden in de wijde regio werden gedomineerd door de blauwe brigade. Onder de vleugels van Berger boekten met name Arne Mulder en Tess Boekema enorme progressie, maar eigenlijk alle BB-lopers.

Ferry de Jong
Volleybalcoach Ferry de Jong is met de volleybaldames van CSE/VC Zwolle in het voorjaar van 2013 kampioen geworden in de eerste divisie (tweede titel op rij). Alle competitieduels werden gewonnen en ook na de zomer ging de Zwolse volleybalformatie door met winnen. In de topdivisie, het op één na hoogste niveau, greep de ploeg van De Jong op de eerste speeldag de koppositie en stond die het rest van het jaar niet meer af. Net als in het voorjaar werden ook in het najaar alle competitiewedstrijden gewonnen, waardoor de Zwolse ploeg 2013 afsloot met een unieke zegereeks van ruim veertig wedstrijden. Als de coach de trein in 2014 op de rails houdt, dan speelt CSE/VC Zwolle volgend seizoen in de eredivisie.

Redbad Strikwerda
Redbad Strikwerda is de eerste coach die de landstitel heeft veroverd met Landstede Volleybal. De ploeg van Strikwerda eindigde in de reguliere competitie (2012-2013) als koploper en maakte de favorietenrol in de play-offs waar. De finale tegen Abiant Lycurgus was bloedstollend spannend. In het Landstede Sportcentrum kwam de thuisploeg met 0-2 achter en kreeg een matchpoint tegen, maar zegevierde uiteindelijk met 3-2 (22-25, 22-25, 25-21, 26-24 en 15-11). De ontlading na het laatste punt was groot bij de coach en zijn spelers. Met enkele nieuwe spelers werd na de zomer voor het tweede jaar op rij de supercup gewonnen. Landstede Volleybal sloot het jaar af met de koppositie in de eredivisie en won in de kerstvakantie nog het internationale topvolleybaltoernooi in Almelo.

Stemmen kan tot en met 15 januari!

Berthold Berger, Sportief Zwolle, SportGala Zwolle, Redbad Strikwerda, Ferry de Jong

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws