Wie doorbreekt zaalhegemonie Berkum?

| 21-12-2014

Wie doorbreekt de hegemonie van Berkum? Dat is de grote vraag tijdens het Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, dat dit jaar plaats heeft op maandag 29 en dinsdag 30 december. De twee laatste edities in de Zwolse WRZV-hallen werden gewonnen door de wit-zwarten, waardoor zij dit jaar de trilogie kunnen voltooien. Als Berkum het Jo van Marle zaaltoernooi opnieuw weet te winnen, dan mag het de grote wisselbokaal definitief toevoegen aan de prijzenkast.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De loting voor het Jo van Marle zaaltoernooi 2014 is inmiddels verricht. Titelverdediger Berkum heeft een plekje gekregen in poule B. De ploeg van trainer Willem Brouwer treft in de poulefase onder meer hoofdklasser WVF en HFC Storica (winnaar 2011). Ulu Spor, Zwolsche Boys, CSV ’28 en Wijthmen maken poule B compleet. Dieze West, de afgelopen twee jaar verliezend finalist, behoort ook dit jaar tot de favorieten voor de eindzege in de WRZV-hallen. De Zwolse eersteklasser is ingedeeld in poule A met veelvuldig winnaar Be Quick ’28, ZAC, Edon, HTC, SV Zwolle en SVI. Grote afwezige tijdens deze editie is VSW. De formatie uit Windesheim was in 2012 voor het laatst van de partij.

De organisatie van het zaaltoernooi voor veldvoetballers is traditiegetrouw in handen van het Overlegorgaan Zwolse voetbalverenigingen. De coördinatoren Luciën van Peer en Henk Jonkers kijken al met smart uit naar het toernooi. “Het is steeds weer een genot om te zien dat spelers van verschillende verenigingen elkaar na de wedstrijden opzoeken”, stelt Van Peer. De eerste wedstrijden beginnen zowel maandag 29 als dinsdag 30 december om 18.30 uur. Wethouder René de Heer verricht na afloop van het zaalvoetbaltoernooi de prijsuitreiking.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
VV Berkum, Voetbal, WRZV-hallen, Jo van Marle zaalvoetbaltoernooi, Zaalvoetbal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws