Wethouder lost startschot Triathlon Zwolle

| 07-09-2011

Wethouder Gerrit Piek geeft zaterdag 10 september het startschot voor de eerste Triathlon Zwolle! Ruim honderd individuele deelnemers en twintig trio’s zullen voor de achtste triatlon van start gaan nabij Het Strandhuis aan de Milligerplas in Stadshagen.

Gerrit Piek lost om 11.00 uur het startschot voor de individuele deelnemers. Tien minuten later klinkt het startschot voor de trio’s. Dit startschot wordt gelost door Matijs Jansen van Stichting Tegenkracht. Triathlon Zwolle kent verder een sterk deelnemersveld. Zo zal bijvoorbeeld topper René Poppe uit Wijthmen van start gaan in Zwolle. Ook verschijnen de twintig deelnemers van de Start2Tri cursus aan de start. Zij werden sinds eind juni met een speciaal trainingsschema klaargestoomd voor dit evenement.

Na 500 meter zwemmen in de Milligerplas stappen zaterdag de eerste atleten rond 11.10 uur in de wisselzone op hun fiets voor twee ronden fietsen met een totaalafstand van 20 kilometer. Het fietsparcours loopt richting Hasselt over de Werkerlaan en gaat via de Zwolse dijk en Hasselterdijk weer richting de Milligerplas. De eerste fietser wordt rond kwart voor twaalf terug verwacht in de wisselzone om zijn fietsschoenen te verruilen voor zijn loopschoenen. Het loopgedeelte begint met een lus over voetpaden door Stadshagen en loopt verder grotendeels langs de Milligerplas. Omstreeks twaalf uur wordt de winnaar verwacht bij de finish bij Het Strandhuis aan de Milligerplas.

Vlak voor de wedstrijddag is de organisatie nog volop bezig met het regelen van de laatste zaken. Het parc fermé is uitgetekend, het parcours is geoptimaliseerd en de omwonenden zijn per brief geïnformeerd. Nu is het slechts nog hopen op een mooie nazomerse dag en uiteraard verwachten de organisatoren en deelnemers veel aanmoedigingen van de supporters en andere belangstellenden.

Wethouder Gerrit Piek, Stichting Tegenkracht, Triade, René Poppe, Triathlon Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws