Westenholte wint ondanks gemis libero

| 29-01-2012

De volleybalsters van Bas Autowas Westenholte hebben zaterdag met 1-3 gewonnen op bezoek bij Renswouw. Het team van Ron Kraneburg kwam maar moeizaam op gang, maar wist uiteindelijk toch vrij eenvoudig drie sets te winnen. "We beginnen vaak magertjes aan een wedstrijd, daar moeten we aan werken."

In de eerste set begonnen de Zwolse volleybalsters niet best, maar die set werd toch nog winnend afgesloten. In de tweede set ging het echter voor geen meter. "We hebben geen moment op voorsprong gestaan. Die set hebben we eigenlijk cadeau gedaan", baalt Kranenburg. Hij instrueerde zijn speelsters voor aanvang van de derde set om wat simpeler te spelen. "Dat werkte, want met die eenvoudige opdrachten wonnen we die sets vrij eenvoudig."

Volgende week wacht Westenholte de stadsderby tegen koploper Landstede. Kraneburg kijkt er naar uit, maar baalt vooral van het gemis van zijn libero Marloes Piepenbroek. "Zij is een bepalende speelster in de pass, maar ze is geblesseerd aan de knie. Dan hebben we het toch wat lastiger." De coach van Westenholte verwacht een mooie strijd. "Het is een echte derby, met alles erop en eraan. Zij zijn in de breedte wat sterker, maar we geven ons niet zomaar gewonnen."

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws