Westenholte vergeet Twente te slachten

| 17-03-2012

De volleybaldames van Bas Autowas Westenholte hebben zaterdag een prima kans op een mooie overwinning op Bodyscan Twente laten glippen. De Zwolse dames verloren met 1-3, maar hadden in de ogen van coach Ron Kranenburg zelf met 3-1 of 4-0 moeten winnen. “Tot 13-4 in de tweede set hadden wij de touwtjes vast in handen, maar daarna gebeurt er weer iets waardoor wij helemaal van slag zijn”, aldus Kranenburg. “Normaal moet je die set binnen hengelen en sta je 2-0 voor, maar wij presteren het om de set toch te verliezen.”

Westenholte was nog overtuigend aan het duel met de nummer twee van de tweede divisie B begonnen door de eerste set met 25-20 te winnen. En ook de tweede set ging van een leien dakje. “Maar 13-4 werd 13-5, 13-6 en 13-7”, aldus Kranenburg. “Twente begon er iets meer in te geloven, nam meer risico en werd brutaler. Wij daarentegen gingen krampachtig spelen en voerden taken, waarmee we de eerste set zo succesvol waren, opeens niet meer uit. Twente was in de tweede set rijp voor de slacht, maar wij zijn kennelijk niet zo van die slachters. We hebben ze terug in de wedstrijd laten komen.” Die kans werd door Twente met beide handen aangegrepen en de tweede set ging met 24-26 naar de bezoeksters.

In de derde set kantelde de wedstrijd helemaal in het voordeel van Twente. “Zij gingen wat anders serveren en daar hadden wij moeite mee”, vertelt Kranenburg. “Ik blijf er echter bij dat wij hadden kunnen winnen, als iedereen de opdrachten maar uitvoert. Maar ik beleef wellicht een andere wedstrijd dan de dames in het veld.” Tegenvaller voor Westenholte, dat sinds een week of twee geen serieuze doelen in de competitie kan nastreven, was het uitvallen van Wiljanne Pierik. “Ze moest met een voetblessure de wedstrijd staken. Daarmee was direct de aanvalskracht uit ons team verdwenen. De laatste twee sets verliezen we zo met 16-25 en 15-25. Jammer en al met al niet nodig.”

Volleybal, Volleybalvereniging Voorsterslag

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws