Westdijk wint survivalrun in Leeuwarden

| 03-10-2016

Ewout Westdijk is zaterdag winnaar geworden van de 27ste Bikkel Survivalrun in Leeuwarden. De atleet van Survivalrun THOR Zwolle pakte een aantal weken geleden al een tweede plaats in Gennep en ditmaal werd hij gekroond tot winnaar. Bij de jongste jeugd behaalde Gwen Kelderman een knappe derde plaats.

Het parcours van de korte survialrun ging ditmaal over 8 kilometer en kende vooral een harde ondergrond. Zodoende lag het hardlooptempo hoog en dat paste prima in het straatje van Westdijk. De 21 technische hindernissen leverden een spannende strijd om de winst op en uiteindelijk ging Westdijk met de overwinning aan de haal. Hij kwam gelijktijdig met Stefan Schuurman over de streep, waardoor zij allebei als winnaar werden uitgeroepen. In zijn eigen leeftijdscategorie was Westdijk uiteraard ook de snelste, terwijl de Thorianen Job Wille, Joost Holterman en Jeroen Bolks respectievelijk als tiende, vijftiende en twintigste eindigden.

Op de middenlange survivalrun vond veteraan Dries Kelderman de aansluiting bij de top drie. Over een parcours van 12 kilometer en dertig hindernissen snelde hij naar een prima tijd. Kelderman zag vervolgens dat zijn dochter ook hoge ogen gooide. Er is dit seizoen een zogenoemde ‘pilotafstand’ voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar en daarin toonde Gwen Kelderman aan dat zij het talent van haar verder heeft. Gwen werd, na 3,5 kilometer en vijftien hindernissen, knap derde.

Survival, THOR Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws