Wereldrecordpoging met LEGO-balletjes

| 11-10-2011

In de IJsselhallen Zwolle gaat woensdag 19 oktober het grootste kinderevenement ter wereld weer van start: LEGO WORLD. Zoals ieder jaar worden er zes hallen gevuld met LEGO en heel veel vertier voor jong en oud. Ook dit jaar is er iets speciaals op LEGO WORLD. Een team van LEGO-bouwers zal een poging doen om het LEGO WORLD RECORD te realiseren.

Het gaat om de zogenaamde GBC (Great Ball Contraption), ook wel bekend als ‘kettingreactie’. Bouwers vanuit heel Europa nemen hun module mee naar Zwolle om zo gezamenlijk het wereldrecord te breken. Op dit moment staat het record op 93 modules. Het is de bedoeling dat meer dan 2.500 balletjes, uit de oude LEGO-sportsets, van module naar module gaan over een lengte van meer dan 75 meter. De modules zijn gebouwd met LEGO Technic en LEGO Mindstorms en zijn zo ingericht dat het niet uitmaakt in welke volgorde deze staan. Ze sluiten perfect op elkaar aan. Het wereldrecord wordt verbroken wanneer de balletjes tenminste 94 modules weerstaan zonder dat zij door mensenhanden worden getild. Iedere module beschikt over tenminste één motor, anders kan het zijn beweging niet uitvoeren. Uiteraard kan een module ook meerdere motoren hebben, al is dat wel erg moeilijk.

De officiële meting van het LEGO WORLD RECORD zal plaats vinden op vrijdag 21 oktober om 14.00 uur, maar gedurende alle acht dagen van LEGO WORLD zal het geheel werkend te bewonderen zijn. Kijk op www.legoworld.nl voor meer informatie.

IJsselhallen, LEGO WORLD

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws