Wereldgoal Van der Haar in Zwolse zege

| 04-03-2011

Ten koste van hekkensluiter Almere City FC heeft FC Zwolle vrijdagavond opnieuw drie punten bijgeschreven. De koploper van de Jupiler League won in Almere met 0-3. Twee fraaie treffers leidden in de eerste helft de overwinning in, al kon de treffer van Arne Slot niet tippen aan de wonderschone goal van Albert van her Haar. De middenvelder plaatste de bal vanaf ruim veertig meter achter de verbouwereerde doelman Friebel in de bovenhoek. Het slotakkoord was diep in de tweede helft voor Sjoerd Ars.

© Jupilerleague.nl

Het duel tussen hekkensluiter Almere en koploper Zwolle was eigenlijk al na twee minuten beslist, toen Arne Slot de bezoekers op een 0-1 voorsprong schoot. De tacticus op het middenveld, dit seizoen al zo vaak de aangever bij Zwolle, voerde dit keer in het strafschopgebied zelf een kunststukje op en schoot via de paal binnen. Tien minuten vóór rust verdubbelde een andere routinier, Albert van der Haar, de marge. De linkspoot schoot bijna vanaf de middellijn via de lat en Erwin Friebel raak. Daarmee zat de wedstrijd in het slot en leek niets Zwolle in de weg te staan om in de tweede helft uit te lopen naar een monsterscore.

Na rust dicteerde Zwolle het spel, maar leek het genoegen te nemen met een kleine zege. Hoewel de Zwolse supporters - opnieuw in groten getale aanwezig - schreeuwden om een nieuwe galavoorstelling, bleef de ploeg van trainer Art Langeler spelen met de handrem erop. Almere leek zich al lang neergelegd te hebben bij de nederlaag en kon niets anders dan zich beperken tot verdedigen. Het voorkomen van een derde treffer zat er echter niet in. Na een zwakke terugspeelbal en slecht verwerken van Friebel belandde de bal voor de voeten van Ars en die faalde niet. Hij tekende voor zijn 25ste treffer van het seizoen.

Almere City - FC Zwolle: 0-3
'01 0-1 Slot
'35 0-2 van der Haar
'88 0-3 Ars

Geel: Sluijter (Almere), Van den Berg (FC Zwolle)

Opstelling Almere City FC: Friebel, Burgzorg, Rijnink, Troost, Cohen, Pinas, Malone, De Lange, Fachtali(Schmeltz/'68), Redan(Gandu/'68), Sluijter.

Opstelling FC Zwolle: Boer, Pot, Botteghin, Drost, Justiana, Slot, Van Polen, Van der Haar, Ars, Schreurs(Wildschut/'78), Van den Berg (Bakker/'74).

Arbiter: Ben Haverkort

Voetbal, FC Zwolle, Art Langeler, Albert van der Haar, Arne Slot, Sjoerd Ars

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws