Wereldbeker prooi voor Ronald Mulder

| 16-03-2014

Sprinter Ronald Mulder heeft zondag voor het eerst in zijn carrière de wereldbeker gewonnen. De 28-jarige Zwollenaar bleef bij de wereldbekerfinale in Heerenveen broer Michel voor. Op de laatste 500 meter van het seizoen trad Ronald Mulder in de slotrit aan tegen Jan Smeekens. Hij moest minimaal tweede worden om zijn broer achter zich te houden in het klassement en slaagde daarin.

© Annet van Raalten

Olympisch kampioen Michel Mulder kwam al in de zesde rit op de baan. Hij noteerde met 34,94 een sterke tijd, maar in de laatste rit was zowel Jan Smeekens als Ronald Mulder sneller. Smeekens zegevierde in 34,78 en de winnaar van de wereldbeker klokte 34,89. “Dit was gewoon een topjaar”, reageert Ronald voor de camera van de NOS. “Ik heb een zeer stabiel seizoen gedraaid. Alleen in januari ben ik eigenlijk iets minder geweest, want op het WK sprint was ik gewoon slecht. En nu ben ik heel blij dat ik het seizoen heb kunnen afsluiten met de wereldbeker”, aldus Ronald Mulder, die nog niet weet voor welk team hij volgend seizoen schaatst. “Ik heb nog geen idee. Mijn contract loopt af, maar dat wil niet zeggen dat ik niet bij BrandLoyalty blijf.”

Ronald geeft eerlijk toe dat hij het wel ziet zitten om weer met Michel in een ploeg te trainen. Tot 2011 was dat nog het geval, maar in dat jaar vertrok Ronald naar de ploeg van coach Jac Orie. “Ik zou wel met Michel willen trainen. We moeten kijken wat haalbaar is. Er moet goed over nagedacht worden. Dat zien we wel in de komende weken. Ik denk wel dat ik goed met Michel in een ploeg kan. Maar het is ook gebleken dat ik zonder hem kan. Het kan alle kanten op.”

© Annet van Raalten

Michel Mulder, die dit jaar wereldkampioen en Olympisch kampioen werd, laat voor de camera van de NOS - net als Ronald - alle opties open. “Mijn contract loopt af, we zitten vol in de onderhandelingen. Beslist.nl heeft aangegeven door te willen als sponsor. Dat is mooi en goed voor het schaatsen. Maar of ik daarbij hoor, dat moeten we nog zien.” Over een eventuele hereniging met zijn broer Ronald, zegt Michel Mulder: “Ik denk dat ik er nu klaar voor ben en denk dat Ronald er ook klaar voor is om weer bij elkaar in de ploeg te komen. Ik denk dat we elkaar naar ongekende hoogtes kunnen trainen. Dan hebben we elke dag een competitie en nu alleen in de weekenden.”

Schaatsen, Ronald Mulder, Michel Mulder

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws