Wennemars krijgt Majoor Bosshardt Prijs

| 03-09-2015

Erben Wennemars ontvangt dit jaar de Majoor Bosshardt Prijs. De prijs wordt uitgereikt op zaterdag 12 september tijdens het Kunst & Theater Gala van het Leger des Heils in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder meer Prinses Laurentien, Lucille Werner, Marco Borsato, Sander de Kramer en Erica Terpstra. Vorig jaar ging de prijs naar de Edwin van der Sar Foundation.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Majoor Bosshardt Prijs is ingesteld om het leven en het werk van majoor Bosshardt te blijven gedenken. Zo wordt zij een blijvend voorbeeld van onbaatzuchtigheid, liefde voor mensen en betrokkenheid bij de samenleving. De kans die meervoudig wereldkampioen Erben Wennemars kreeg om uit te blinken in de schaatssport, vormde voor hem aanleiding zich in te zetten voor het Jeugdsportfonds. Het fonds zet zich in voor kinderen, voor wie sporten niet betaalbaar is, om geen kansen te missen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Wennemars zet zijn bekendheid en contacten in voor dit doel. Ook bedacht hij het biologische yoghurtijsje Erbens Natuurijs, waarvan de winst ten goede kwam aan het Jeugdsportfonds.

De jury van de Majoor Bosshardt Prijs ziet overeenkomsten tussen het werk van het Leger des Heils en hetgeen waar Wennemars zich via het Jeugdsportfonds voor inzet. “Sport is één van de speerpunten van het Leger des Heils en het werk van het Jeugdsportfonds past bij onze zorg voor ‘mensen zonder helper’. Hiermee handelt Erben in overeenstemming met de principes van Majoor Bosshardt en is daarom een terechte winnaar van de naar haar vernoemde prijs”, aldus de jury.

Erben Wennemars, Jeugdsportfonds Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws