Wellenberg: ‘Een lastige tegenstander’

| 24-11-2016

“DOS is een lastige tegenstander, ik ga er ook zeker niet vanuit dat we een makkelijke wedstrijd krijgen.” Het is het korte verhaal van Berkum-middenvelder Ruud Wellenberg, die zaterdag samen met zijn ploeggenoten op bezoek gaat bij DOS ’37. De opponent staat op dit moment op een zevende positie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Berkum genoot, omdat het in de eerste knock-outronde van het bekertoernooi al werd uitgeschakeld, van een vrij weekend. Daarvoor zetten de Zwollenaren een prima serie neer. Een week nadat de eerste periodetitel werd gepakt volgde een 1-1 remise bij achtervolger WHC en daarna werd FC Zutphen relatief eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet. Berkum wil die goede reeks continueren, om zo met een goed gevoel naar de topper van volgende week te gaan. “Als we bovenin mee willen blijven draaien, moeten we daar toch de punten pakken. Want een week later krijgen we Bennekom, de nummer twee, op bezoek”, geeft Wellenberg dan ook aan.

Tegenstander DOS ’37 degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse en kende een stroeve start. Toch wist de formatie van trainer Philip Agteres zich te herstellen, waardoor het nu op een zevende plaats staat. Zo won het met 0-3 van buurman DETO en werd er eerder ook al gewonnen van Nunspeet en KHC. De wedstrijd tussen DOS ’37 en Berkum staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Jan van Dijk, die om 14.30 uur laat aftrappen.

VV Berkum, Voetbal, Eerste klasse D

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws