Welke sportploeg verdient jouw stem?

| 13-01-2015

Welke sportploeg verdient jouw stem? CSE/VC Zwolle, PEC Zwolle of Landstede Volleybal? Tijdens de vierde editie van het SportGala Zwolle op zaterdag 31 januari in het Landstede Sportcentrum wordt de winnaar bekend gemaakt. Heb jij al een stem uitgebracht via www.sportgalazwolle.nl? Stemmen kan tot en met 21 januari!

CSE/VC Zwolle
In 2014 hebben de volleybaldames van CSE/VC Zwolle weer een nieuw hoofdstuk aan hun ‘sprookje’ toegevoegd. Op zaterdag 5 april werd de Zwolse formatie - onder leiding van coach Ferry de Jong - voor de derde keer op rij kampioen. In het voorjaar van 2012 speelden de Zwolse dames nog in de tweede divisie, maar drie titels later maakte CSE/VC Zwolle na de zomer van 2014 haar debuut in de eredivisie. Met Henriëtte ter Steege als coach was de start in de eredivisie zeker niet onverdienstelijk. Aan de eerste twaalf wedstrijden werden twaalf punten overgehouden, met als beloning een fraaie zevende plek aan het einde van het jaar. En omdat het Zwolse team vlak voor de Kerst nog stuntte in het bekertoernooi tegen Alterno smaakte het kerstdiner uitstekend.

PEC Zwolle
PEC Zwolle heeft in 2014 het meest succesvolle jaar uit de clubhistorie beleefd. De ploeg van coach Ron Jans boekte op Eerste Paasdag een sensationele 5-1 zege op Ajax in de Rotterdamse Kuip en won daardoor voor het eerst de KNVB Beker. Een dag later liep heel Zwolle uit voor de huldiging. Het team maakte allereerst een rondvaart door de Zwolse grachten en werd aansluitend gehuldigd in Park De Wezenlanden. Het feest kreeg in augustus een vervolg met het binnen halen van de Johan Cruijff Schaal. Opnieuw werd Ajax verslagen (1-0). Door het winnen van de beker debuteerde PEC Zwolle ook nog in Europa. In de voorronde trof de Zwolse formatie het Tsjechische Sparta Praag, dat over twee wedstrijden te sterk bleek.

Landstede Volleybal
De volleybalheren van Landstede Volleybal zijn op zaterdag 12 april 2014 voor de tweede keer in de clubgeschiedenis landskampioen geworden. De ploeg van coach Redbad Strikwerda eindigde in de reguliere competitie als koploper en maakte de favorietenrol in de play-offs waar. Eerder in het jaar had Landstede Volleybal ook al de nationale beker gewonnen, na een thriller tegen Kootfin Taurus: 3-2. Eind september werd voor de derde keer op rij de supercup in de wacht gesleept. En Europees verpulverde de Zwolse formatie in november het Kroatische MOK Rovinj. In de achtste finale van de CEV Cup was grootmacht Dinamo Moskou echter te sterk. Landstede Volleybal sloot het jaar in de eredivisie af als ongeslagen koploper en won in de kerstvakantie nog het internationale topvolleybaltoernooi in Almelo.

Stemmen kan tot en met 21 janauri 2015!

Landstede Volleybal, VC Zwolle, SportGala Zwolle, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws