Weissensee4Kids wordt jaarlijkse actie

| 28-10-2011

Alfred Bolks, Han Keizer, André Bos en Stefan van Dijk brachten vorig jaar met zijn vieren schaatsend meer dan een ton bijeen. Onder de vlag van Weissensee4Kids wordt het vervolg komende winter veel grootschaliger. Opnieuw zal er tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk worden gereden voor het goede doel. De twee goede doelen die de stichting steunt zijn Orange Babies en de Ronald McDonald Huizen, dat families van zieke kinderen opvangt bij ziekenhuizen.

Het idee is simpel maar effectief. Combineer je sportieve uitdaging met een goed doel. Stefan van Dijk koppelde in 2010 zijn persoonlijke uitdaging (het schaatsen van een 200 kilometer lange tocht op de Weissensee) aan het goede doel. Als bestuursvoorzitter van het Ronald McDonald Huis in Zwolle was het eerste goede doel al snel een feit. En door persoonlijke reiservaring lag ook het tweede goede doel voor de hand, namelijk Orange Babies. Dat heeft als doel zwangere vrouwen met HIV en hun baby’s in Afrika te helpen. Van Dijk en zijn vrouw adopteerden zelf twee kinderen uit Zuid-Afrika.

Van Dijk is samen met Alfred Bolks de grote motor achter het initiatief. Vol overgave en met zakelijke efficiëntie heeft het tweetal zich op het project gestort. “Na het succes van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven en hebben we een meerjarenplan uitgerold”, aldus BAM-directeur Bolks tegenover Schaatsen.nl, die verbaasd was over het bedrag dat ze met zijn vieren bij elkaar schaatsten. “Blijkbaar hebben veel bedrijven het hart nog op de goede plaats zitten, ondanks de crisis. Het is voor mij, na een sportcarrière waarin je alleen maar oogkleppen op hebt, een mooie manier om maatschappelijk betrokken te zijn en iets terug te doen. We hebben allebei jonge kinderen en zien ook wat er mis kan gaan.”

Sportive4Kids is de noemer waaronder het project valt, een stichting met een meerjarig beleidsplan en dat zich ook richt op schoolprojecten en fietsevenementen. In 2015 moet er jaarlijks tussen ongeveer drie ton aan donaties binnenkomen. Het verschil met het evenement op de Weissensee van vorig jaar, toen de initiatiefnemers zelf nog ‘met de pet rondgingen’, is dat nu iedereen zich kan inschrijven, zoals dat bijvoorbeeld ook bij Alpe ‘d Huzes het geval is. De stichting Alternatieve Elfstedentocht ondersteunt het evenement en ook in de marathonsport is er steun voor het project.

De inschrijving voor teams en individuen is inmiddels geopend. Er zijn momenteel al twaalf teams aangemeld. Doel van deze actie is natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen. De stichting heeft daarvoor ook duidelijke richtlijnen opgesteld. Voor individuen is dat duizend euro en voor teams vijduizend euro. “Maar uiteraard is ieder bedrag welkom!” De Alternatieve Elfstedentocht wordt komend winterseizoen op 27 januari 2012 gehouden. Kijk voor meer informatie op www.weissensee4kids.nl.

Schaatsen, Weissensee, Ronald McDonald Huis, Weissensee4Kids

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws