Weinig succes voor PEC-atleten in Lisse

| 16-05-2010

Waar de meeste wedstrijdatleten er al een dikke maand op hebben zitten, vonden de eerste schermutselingen voor de nationale top pas dit weekend plaats. Plaats van handeling was Lisse, waar De Spartaan de openingswedstrijd van het Nationaal Baan Circuit voor haar rekening nam; de zogenaamde Ter Specke Bokaal. De groenwitte PEC-brigade bestond uit vijf atleten, die met wisselend succes de Zwolse clubkleuren verdedigden.

De Zwolse verspringers Annelies Fortuin en Frank Koopmans boekten met beste seizoensprestaties bescheiden succesjes in de zandbak. Annelies liet een afstand van 5.72 meter opmeten. Goed voor de tweede plaats en de daarbij behorende envelop van 40 euro. Frank reikte naar 6.81 meter, een verbetering van zijn eigen clubrecord in de klasse 35+.

De kogelslingeraars ondervonden de nodige hinder van de bij vlagen stormachtige wind. Femke Hollander (47.68 meter) kreeg pas in haar zesde poging grip op de lastige omstandigheden; net op tijd om de wedstrijd met een goed gevoel af te kunnen sluiten. Dat verhaal ging voor Kevin Woldberg helaas niet op. Hij kon zijn polsstok na drie mislukte pogingen op 4.20 meter al weer in de koker schuiver.

Verder maakte eerstejaars C-juniore Inge de Wolf als derde estafetteloopster in team Noord-Oost Nederland een inspirerende entree op het nationale podium (49,27 seconden).

Atletiek, PEC 1910, Annelies Fortuin, Kevin Woldberg, Frank Koopmans, Inge de Wolf, Femke Hollander

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws