Weijkamp: ‘Al eerder van Ajax gewonnen’

| 14-02-2019

“Het is zeker een opluchting, want de laatste wedstrijd tegen ADO Den Haag was ook nog hartstikke spannend. En het halen van de kampioenspoule was ons doel.” Dat zegt Lauri Weijkamp (20) over de afsluiting van de reguliere competitie. Vrijdag begint PEC Zwolle Vrouwen aan de kampioenspoule met een thuiswedstrijd tegen Ajax.

© Jan Burgman Fotografie

Als iemand binnen de Zwolse vrouwenselectie weet hoe het is om succesvol te zijn tegen Ajax, dan is het Weijkamp wel. Eerder dit seizoen zette PEC namelijk een keurige prestatie neer tegen de Amsterdamse formatie, want er werd in eigen huis met 3-1 gewonnen. Weijkamp kwam tijdens dat duel als invaller het veld in en maakte de bevrijdende 3-1. “Ja, we weten hoe het moet”, lacht de geboren Zwolse. “Ik viel vijftien minuten voor tijd in en op dat moment gaf Ajax wat meer ruimte weg. Rebecca Doejaaren gaf de voorzet en ik kon de bal afmaken. We hebben al eerder van ze gewonnen en daar gaan we nu ook voor.”

Voor Weijkamp verloopt het seizoen, op die goal tegen Ajax na, niet zoals gewenst. Ze had graag wat meer speelminuten gemaakt, maar voorlopig moet ze het doen met invalbeurten. “Natuurlijk wil ik meer spelen, al ben ik blij dat ik wel vaak inval. Het is nu eerst mijn doel om in de basis te komen”, weet de aanvalster, die nog wel haar minuten kan maken in Jong PEC. Daar waar ze terechtkwam nadat ze was weggeplukt bij SV Zwolle, de club waar Weijkamp haar eerste stappen als voetballer zette. “Ik ben geboren in Zwolle, dus als meisje was voetballen bij PEC een droom. In groep 8 heb ik het nog afgewezen, maar twee jaar later wist ik dat ik profvoetbalster wilde worden.”

© Jan Burgman Fotografie

Ze stroomde in bij een trainingsgroep en ging als scholier naar het Centre for Sports & Education. Via Jong PEC Zwolle Vrouwen maakte ze in 2016 haar debuut voor de hoofdmacht en ook dat was tegen Ajax. “Als je dan bij de beloften komt en in aanmerking komt voor trainingsstages bij het eerste, dan ga je wel denken dat het mogelijk is. Dat had ik ook en het lukte”, vertelt Weijkamp, die grote dromen nastreeft. FC Barcelona wordt genoemd, maar nogmaals: als grote droom. Nu wacht eerst Ajax en daarna volgen er nog zeven andere, mooie wedstrijden in de kampioenspoule. “We willen zo hoog mogelijk eindigen. Ik denk in ieder geval dat we ADO in kunnen halen”, sluit Weijkamp af.

Voetbal, Eredivisie Vrouwen, PEC Zwolle Vrouwen, Lauri Weijkamp

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws