Weer nederlaag voor SVI: ‘Het was chaos’

| 13-10-2018

SVI heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen Hulzense Boys met 1-2 verloren. De Zwolse tweedeklasser herstelde zich in de tweede helft prima, kwam ook op gelijke hoogte (1-1), maar moest na negentig minuten toch zonder punten van het veld. “De tweede helft was goed, op basis daarvan hadden we meer verdiend”, vindt SVI-trainer Joram Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

De Zwolse formatie was op de hoogte van de aanvallende kracht van Hulzense Boys, maar kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar om de bovenliggende partij te zijn. De eerste kans was nog wel voor SVI, maar de tegengoal in de zevende minuut was de inleiding voor een matig eerste bedrijf. “We kregen een goede kans, maar in de tegenstoot scoorde Hulzense Boys. In het restant van de eerste helft waren zij gewoon beter en hebben wij heel slecht gespeeld. In de rust probeer je het tactisch dan goed neer te zetten en dat pakten we goed op”, zegt Hendriks.

Het resulteerde in een aardige tweede helft, waarin SVI gelijk het initiatief nam. Hulzense Boys kwam via een counter nog wel bijna op 0-2, maar toch trok de thuisploeg de stand gelijk. Youp Kok maakte de 1-1, maar gek genoeg kantelde de wedstrijd daarna opnieuw. “Hulzense Boys besloot 4-3-3 te gaan spelen en daardoor ontstond er chaos. We wisten niet wat we moesten doen, terwijl we bij SVI toch al bijna 150 jaar met vier verdedigers spelen. Helemaal als de tegenstander drie aanvallers heeft. Het was lastig om dat aan te pakken en daardoor kwamen zij weer op voorsprong”, roept Hendriks.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Machiel van Keulen kon tien minuten voor tijd bij de tweede paal de 1-2 maken en die tik kwam SVI niet meer te boven. Opnieuw een nederlaag, waardoor de teller na vier wedstrijden op een karige drie punten staat. “Dat vind ik te weinig”, is Hendriks eerlijk. “Ik had echt een andere start verwacht. Het begon al bij ASC, waar we binnen een half uur alles uit handen gaven. Natuurlijk missen we een jongen als Nathan van Rijn, dat is een sterkhouder. Maar hij is er niet en dan verwacht je van andere jongens wat meer. Dat komt er helaas nog niet uit.”

Voetbal, SVI, Joram Hendriks

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws