Weer gelijkspel Ulu Spor: ‘Verdiende 1-1’

| 30-09-2018

Er had misschien iets meer ingezeten, maar toch moest Ulu Spor het zondag doen met een punt. Op eigen veld kwam het tegen Oranje Zwart niet verder dan een 1-1 gelijkspel, waardoor de teller nu op twee punten staat. “Zij verdedigden de 0-1, wij wilden 1-1 maken. We zijn tevreden, al wil je ook een keer drie punten pakken”, zegt Ulu Spor-trainer Kamil Tasdan.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

De promotie naar de vierde klasse is voor Ulu Spor een hele expeditie. Het niveau is niet nieuw voor de club van sportpark Het Hoge Laar, maar wel in het district Noord. Zodoende is het lastig voorbereiden. “We kennen de tegenstanders niet, weten niet wat ze gaan doen, alleen een beetje via via. Van Oranje Zwart wisten we dat ze met 6-0 hadden gewonnen van Steenwijk, dus we begonnen wat voorzichtig en verdedigend. Al snel zagen we dat er beste ruimte was en daarom ben ik overgegaan naar 4-4-2”, vertelt Tasdan, die zijn ploeg voor rust met 0-1 achter zag komen. Een vrije trap werd ingedraaid, door iedereen gemist, en hobbelde langzaam het doel in.

Ulu Spor herstelde zich, want door een treffer van Mehmet Dede werd het 1-1. Sowieso kwamen de Zwollenaren een stuk beter voor de dag dan in de eerste helft. “We kwamen sterk naar buiten. Het druk zetten lukte en al snel speelden we bijna met drie spitsen. Die gasten verdedigden goed, waardoor het niet echt makkelijk was om ruimte te creëren. We zijn niet echt gevaarlijk geweest, maar hebben sowieso een punt verdiend. Het was een verdiende 1-1”, vindt Tasdan, die verwacht dat zijn ploeg de komende periode nog stappen zet. “Voor ons is het een groot nadeel dat veel van de jongens lang op vakantie gaan. We zijn net helemaal compleet. Voordat die jongens conditie hebben en helemaal bij zijn, ben je drie of vier weken verder. Gelukkig is de weg nog lang.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
Voetbal, Ulu Spor, Kamil Tasdan

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws