Weekendje Drenthe voor Zwolse rensters

| 07-03-2012

De Zwolse wielrensters Loes Gunnewijk, Marijn de Vries, Janneke Kanis en Kirsten Wild gaan in Drenthe een mooi wielerweekend tegemoet. Op donderdag wordt de Drentse 8 van Dwingeloo verreden, op zaterdag de wereldbekerwedstrijd de Ronde van Drenthe en op zondag de Novilon Euregiocup. Loes Gunnewijk neemt aan alle drie de wedstrijden deel, Kirsten Wild komt zaterdag en zondag in actie.

De drieluik in de noordelijk gelegen provincie begint donderdag met de Drentse 8 van Dwingeloo. De Zwolse wielrensters Loes Gunnewijk (GreenEdge), Marijn de Vries (AA Drink) en Janneke Kanis (Project 1t4i/Skil) staan aan de start van de 141 kilometer lange ronde om het dorp Dwingeloo. Op vrijdag staat er voor het vrouwenpeloton geen wedstrijd op het programma, waarna op zaterdag het klapstuk van het weekend wordt verreden. Dan staat de Ronde van Drenthe, de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen, op het programma.

Aan de 204 kilometer lange Ronde van Drenthe doen de Zwolse wielrensters Kirsten Wild, Loes Gunnewijk en Janneke Kanis mee. Zondag wordt de drieluik afgesloten met de Novilon Euregiocup. Aan deze race over 143 kilometer nemen ‘maar’ twee Zwolse wielrensters deel. Kirsten Wild en Loes Gunnewijk verschijnen aan de start van deze koers.

Wielrennen, Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Janneke Busser-Kanis, Marijn de Vries, AA Drink Cycling Team, Argos-Shimano, Orica-AIS

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws