Weekend in een notendop: WK-goud en HTC

| 15-12-2019

In het ‘Weekend in een notendop’ bundelen wij de belangrijkste en meest in het oog springende Zwolse sportmomenten van - in dit geval - ‘zaterdag 14 en zondag 15 december 2019’. Een weekend die onder meer in het teken staat van een belangrijke zege voor PEC Zwolle, amateurvoetbal en wereldkampioen Annick Lipman.

Stuntje HTC tegen Zwolsche Boys
De zaterdag begint met de stadsderby tussen HTC en Zwolsche Boys. De strijd tussen de derdeklassers lijkt in eerste instantie gunstig uit te pakken voor de gasten, want via Kevin Westerbeek komt Zwolsche Boys na een half uur op een 0-1 voorsprong. Maar daarna is het tijd voor HTC-spits Stan Wissink. Voor rust komt HTC de achterstand niet te boven, maar na rust is alles anders. Wissink zorgt na een uur voor de 1-1 en is in de slotfase nogmaals belangrijk voor zijn ploeg. Tien minuten voor tijd maakt hij de 2-1 en kort daarna completeert hij zijn belangrijke hattrick. HTC wint met 3-1 van Zwolsche Boys en dat mag je gerust een stuntje noemen.

Een winnaar komt er zaterdag niet bij het duel tussen DETO en Berkum. De Zwolse hoofdklasser blijft in Vriezenveen steken op een 1-1 gelijkspel, terwijl Be Quick ’28 op eigen veld met 2-4 verliest van ASC ’62. Vierdeklasser VSW boekt daarentegen wel een knappe 3-5 overwinning bij ’t Harde. En eersteklasser SVI wint thuis met duidelijke cijfers van Winsum: 6-1. Kijk op sportiefzwolle.nl/voetbal voor de verrichtingen van alle Zwolse amateurclubs.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Drie punten voor PEC Zwolle
PEC Zwolle speelt zaterdagavond in Venlo de belangrijke uitwedstrijd bij VVV en doet daar wat het moet doen. Een pareltje van de teruggekeerde Kenneth Paal zorgt voor de 0-1 en binnen de kortste keren verdubbelt PEC die marge. Thomas Lam speelt Pelle Clement prachtig vrij en laatstgenoemde brengt Zwolle op een 0-2 voorsprong. In de tweede helft komt VVV nog wel terug tot 1-2, maar vooral omdat PEC het nalaat om de wedstrijd te beslissen. Daar komt het mee weg en daardoor schrijft het drie hele belangrijke punten bij. PEC staat weer boven de streep.

Regio Zwolle Volleybal geeft zege vervolg
Regio Zwolle Volleybal stuntte afgelopen week tegen koploper Eurosped en geeft die zege zaterdag een vervolg bij Dros-Alterno. De Zwolse volleybalsters lijken daar zelfs met het volle pond aan de haal te gaan, want de eerste twee sets worden met 17-25 gewonnen. De derde set is vervolgens toch voor de thuisploeg (25-17) en Alterno komt in de vierde set zelfs langszij. Via 25-22 wordt een vijfde set afgedwongen, maar daarin recht Regio Zwolle Volleybal de rug. De beslissende set eindigt in 10-15 en zo winnen de Zwollenaren wederom.

© Jan Burgman Fotografie

Dames Swol 1894 blijven verliezen
De waterpolosters van Swol 1894 wachten in de eredivisie nog altijd op de eerste overwinning. De ploeg van trainster Mieke van der Sloot speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen UZSC en moet opnieuw het hoofd buigen. Swol weet zelf slechts acht keer het net te vinden, terwijl de opponent daar liefst twintig goals tegenover zet. Daardoor sluit Swol 2019 af als hekkensluiter, want de volgende competitiewedstrijd wordt pas in januari afgewerkt.

Annick Lipman is wereldkampioen
De zondag is een ware succesdag voor handbalkeepster Annick Lipman. De Zwolse maakt als derde keepster deel uit van het Nederlands team en die ploeg maakt furore op het WK. Oranje reikt tot de finale en daarin treft het Spanje. Lipman komt niet in actie en ziet vanaf de kant een zenuwslopend slotstuk. Op 29-29 wordt de wedstrijd beslist. Keepster Tess Wester verricht in de uiterste slotfase een belangrijke redding en haar vervolgworp wordt geblokt door een Spaanse. Daarop volgt een rode kaart plus een strafworp. Lois Abbingh neemt die worp voor haar rekening en gooit Nederland naar de wereldtitel. Het eindigt in 30-29 en dus kroont ook Lipman zich tot wereldkampioen. De gouden medaille gaat mee naar Zwolle.

Volleybal, Voetbal, Zwolsche Boys, HTC, Handbal, Annick Lipman, PEC Zwolle, Regio Zwolle Volleybal

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws