Week van de Gezondheid in Zwolse wijken

| 02-11-2011

De twee Zwolse wijken Diezerpoort en Holtenbroek staan volgende week (van 7 tot en met 11 november) in het teken van de gezondheid. Op diverse plekken in deze wijken wordt aandacht besteed aan het belang van gezond eten en regelmatig bewegen. De week is een onderdeel van het programma Zwolle Gezonde Stad. Dit programma is erop gericht om de toename van kinderen met overgewicht terug te dringen door de gezonde leefstijl te promoten.

In Diezerpoort wordt maandag in het Wonderwoud een gezonde lunch georganiseerd voor de kinderen van basisschool de Springplank. Vervolgens kunnen zij samen met hun ouders gezonde TV-snacks (wortel, komkommer, tomaat) maken. De dag wordt onder leiding van SportService Zwolle afgesloten met dans- en beweegactiviteiten. Dinsdag 8 november gaat in Holtenbroek de vrouwengroep van Travers Welzijn in het winkelcentrum gezonde TV-snacks uitdelen. Vanaf 16.00 uur zijn jong en oud welkom om deel te nemen aan een gratis Zumbales in het wijkcentrum.

De basisscholen Carillon, Facet, Toonladder en Springplank starten komende week met het lesprogramma Ik lekker fit!? Ook is er aandacht voor het thema voeding en bewegen op de peuterspeelzalen van Doomijn, diverse kinderdagverblijven, het consultatiebureau van Icare en op de peutergym. Travers Welzijn start met het programma ‘Gezond koken en bakken’ voor kinderen binnen Maxie Axie en gaat met jongeren in gesprek over de invloed van high energydrink. Zij doet dit met ondersteuning van GGD IJsselland. Meer informatie over de Week van de Gezondheid is te vinden via www.zwolle.nl/zwollegezondestad.

Prijzen
Naast publieke organisaties leveren ook private partijen een bijdrage. In Holtenbroek is bij diverse winkeliers een prijsvraag te vinden. Deelnemers maken onder andere kans op een boodschappenpakket van C1000 of de Lidl, of een waardebon van de Fietsspecialist Ton Kamp. Albert Heijn in Diezerpoort sponsort de gezonde lunch. Wijkbewoners die meer willen weten over de invloed van frisdrank en high energydrink kunnen terecht bij de voorlichtingsstand van GGD IJsselland. Deze is op 8 en 9 november te vinden bij de C1000 en Lidl in Holtenbroek en op 10 november bij Albert Heijn in Diezerpoort.

Gemeente Zwolle, SportService Zwolle, Travers

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws