Wederom podiumplaats voor Bas Waaijer

| 26-04-2010

Bas Waaijer van het Zwolse Team Simfiz heeft afgelopen weekend wederom het podium mogen beklimmen. Dit keer won de Zwollenaar weliswaar niet, maar werd toch verdienstelijk tweede. De zege in de Omloop van het Munnikkenland voor A-amateurs ging naar Martin Vrij.

Onder prachtige omstandigheden gingen zaterdag ruim 130 renners van start. Matijs Jansen, Jeroen Broekhuizen, Willem van der Sterren, Bas Waaijer en Frank Schuurman stonden voor Team Simfiz aan de start. De wedstrijd bestond uit acht ronden van tien kilometer. In de eerste ronden waren de Zwolse renners goed van voren vertegenwoordigd. Helaas ging Matijs Jansen in de derde omloop keihard onderuit. Hij kon de wedstrijd niet vervolgen.

Bas Waaijer en Jeroen Broekhuizen deden fanatiek mee in de koers en het was Jeroen die als eerste meesprong. Maar de koplopers kregen geen ruimte. Een ronde later was Bas vertegenwoordigd in de kopgroep van zeventien renners. Hij kon echter niet voorkomen dat er in de laatste kilometers één renner ontsnapte. Wel won hij de sprint van de andere vluchters.

Wielrennen, Bas Waaijer, Team Tegenkracht

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws