‘We zullen moeten wennen aan verliezen’

| 03-08-2012

Art Langeler maakt zich vooralsnog geen zorgen over de allesbehalve vlekkeloze voorbereiding van PEC Zwolle. De oefenmeester vraagt zich af waar zijn ploeg op dit moment staat. “Dat weten we pas als de competitie begint”, zegt Langeler tegen Voetbal International. “Ik kan het niveau van de tegenstanders in de eredivisie nog niet helemaal inschatten. Waarom zouden we nu gaan panikeren? We zijn nog op zoek naar de ideale samenstelling van het elftal.”

Toch valt de voorbereiding van de Zwollenaren op zijn zachtst gezegd nogal tegen. Na het gelijkspel tegen de amateurs van Excelsior ‘31 én het verlies tegen Paok Saloniki (1-4), volgden nederlagen tegen Almere City FC (1-0) en het onbekende SF Lotte (3-1). Afgelopen dinsdag werd het tegen SV Lippstadt 08 (Dui) 1-1. Het verandert volgens Langeler niks aan de status van zijn ploeg. “Verliezen hoort er nu eenmaal bij. Daar zullen wij in de eredivisie ook aan moeten wennen. Onze basisgedachte verandert niet ten opzichte van onze campagne in de Jupiler League.”

“Wij willen in eigen huis domineren en in uitduels verrassen. Wel zullen we meer wedstrijden gaan verliezen en dat is nieuw voor de meeste jongens. Daar moeten we mee leren omgaan, anders wordt het een heel moeilijk seizoen.” Veel veranderingen verwacht Langeler niet meer. De Zwolse bankrekening is leeg. “Ik had graag nog een aanvallende versterking gehad, maar ik begrijp de situatie van de club”, aldus de trainer. “Misschien dat we nog een speler uit de top van de eredivisie kunnen huren. Zo niet, dan gaan we het met deze selectie doen.”

Voetbal, Art Langeler, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws