‘We staan weer op de kaart met Zwolle’

| 12-05-2013

PEC Zwolle heeft het seizoen zondagmiddag in stijl afgesloten. De ploeg van trainer Art Langeler won met 4-2 van ADO Den Haag en is op de slotdag naar de elfde plaats gestegen. Daardoor konden Arne Slot, Arsenio Valpoort, Frank Olijve, Christiaan Cicek, Jaap Stam en Art Langeler onder luid applaus afscheid nemen van de club. “We staan weer op de kaart met Zwolle. Ik ga met veel blijdschap en voldoening weg bij deze warme club. Ik wil iedereen bedanken”, stelt een trotse Art Langeler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Zwolle stond er tegen Den Haag weinig meer op het spel. Toch wilde de thuisploeg in een volgepakt IJsseldelta Stadion de toeschouwers op een mooie wedstrijd trakteren. En dat lukte. Zwolle speelde vol op de aanval en speelde een handvol prima kansen bij elkaar. Vlak voor rust schoot Mateusz Klich op de paal, waarna Fred Benson de lat raakte. De rebound van Mustafa Saymak werd vervolgens gepakt door doelman Gino Coutinho. Hierdoor bleef het in de eerste helft slechts bij een treffer van Benson. In de negentiende minuut scoorde hij, nadat Coutinho een inzet van Saymak richting de zijkant tikte. Ook Den Haag kreeg enkele kansen, maar Diederik Boer en de Zwolse defensie voorkwamen een tegentreffer op dat moment.

Na rust golfde het spel opnieuw op en neer. Na de snelle 2-0 van Benson leek de wedstrijd gespeeld. Zeker toen Charlton Vicento Rochdi Achenteh neerhaalde en een rode kaart kreeg van scheidsrechter Pieter Vink. ADO kwam nog tot 2-1 en 3-2, maar in beide gevallen scoorde Zwolle direct weer tegen via Saymak en Youness Mokhtar. Hierdoor kon Arne Slot onbezorgd een paar minuten meespelen. Bij ieder balcontact werd hij hartstochtelijk toegejuicht. “Dit zijn hele mooie momenten”, glundert Slot na afloop. “Het hing van de stand af of ik mocht invallen, gelukkig was die gelegenheid er. Dit was een heel mooi afscheid”, aldus Slot, die net als Langeler genoot van het duel tegen Den Haag. “Ik keek een paar keer om me heen en dan besef je dat deze setting er straks niet meer is. Mooi om zo uit elkaar te gaan”, concludeert Langeler.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Lachman, Broerse (74. Van der Werff), Achenteh, Klich (84. Gravenbeek), Pluim, Saymak, Drost, Mokhtar, Benson (89. Slot)

ADO Den Haag: Coutinho, Malone, Beugelsdijk, Wormgoor, Koppers (84. Korte), Holla (64. Poepon), Jansen, Meijers, Chery, Kolk, Vicento

Scoreverloop:
19. Fred Benson 1-0
55. Benson 2-0
65. Santi Kolk 2-1
67. Mustafa Saymak 3-1
85. Rydell Poepon 3-2
87. Youness Mokhtar 4-2

Toeschouwers:
11.066

Gele kaarten:
Lachman, Mokhtar (PEC Zwolle), Holla, Kolk (ADO Den Haag)

Arbitrage:
Dhr. Vink (scheidsrechter), dhr. Lobbert, dhr. Lapar (assistent-scheidsrechters) en dhr. Manschot (vierde official)

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Art Langeler, Arne Slot, Eredivisie, PEC Zwolle, IJsseldelta Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws