Waterpolodames Swol ten onder tegen BZ&PC

| 14-10-2018

De damesformatie van Swol 1894 is er zaterdagavond niet in geslaagd om te winnen van koploper BZ&PC. In zwembad De Vrolijkheid kreeg de ploeg van coach Mieke van der Sloot wel voldoende kansen om BZ&PC pijn te doen, maar het vizier stond bij de Zwolse dames niet op scherp. De gasten uit Bodegraven zegevierden uiteindelijk met 8-11.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

“Wij hebben verloren, maar ik ben eigenlijk wel tevreden”, reageert Mieke van der Sloot na afloop. “Met name in de eerste en de laatste periode speelden wij goed. Alles daar tussenin was minder.” Swol liet de koploper van de eerste klasse B in de beginfase het spel maken, maar kroop gaandeweg de wedstrijd steeds meer uit haar schulp. “BZ&PC heeft een veelzijdig team, maar ik denk dat beide ploegen dit duel zeer aan elkaar gewaagd waren”, stelt Van der Sloot, die zag dat haar team moeite had om het netje te vinden. “In de afronding ging het steeds mis, want wij verzuimden om onze kansen af te maken.”

Waar de thuisploeg lastig tot scoren kwam, daar wist BZ&PC wel raad met de kansen die het kreeg. “Op een gegeven moment stonden wij vijf doelpunten achter. In het laatste kwart kwamen wij dan nog wel wat terug, maar op dit niveau maak je zo’n achterstand in één periode niet meer goed”, weet Mieke van der Sloot, die ondanks de nederlaag vol blijft gaan voor een plek bij de eerste vier. “Wij hebben nu twee keer gewonnen en twee keer verloren. En door dit verlies zijn wij volgens mij één plaats gezakt naar positie vijf. Maar als wij van de laatste drie duels er twee winnen, dan weet ik zeker dat wij bij de eerste vier eindigen en mee mogen strijden voor promotie.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Voor Swol staan er in de eerste klasse onder meer nog confrontaties met directe concurrenten op het programma, maar volgende week wacht in het bekertoernooi eerst het tweede team van Het Ravijn. “Wij zijn in de afgelopen jaren twee keer door Het Ravijn uitgeschakeld in de beker en heel veel meiden hebben nu echt zoiets van: ‘drie keer is scheepsrecht’. Dus laat het volgende week in Nijverdal maar gebeuren”, aldus Van der Sloot, die met vertrouwen uitkijkt naar de bekerwedstrijd.

Waterpolo, Swol 1894, Zwembad De Vrolijkheid, Mieke van der Sloot

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws