Waterpoloërs Swol zetten in op plaats twee

| 02-02-2018

De waterpolo-afdeling van Swol 1894 viert hoogtijdagen. De damesploeg van trainster Mieke van der Slot doet het fantastisch en in het kielzog van dat team doen ook de heren het steeds beter. In de tweede klasse staan zij tweede en zaterdag wacht de topper tegen koploper Aqua-Novio ’94. “Een spannende wedstrijd”, vindt Swol-trainer John Uittenhout.

© Annet van Raalten

Niet alleen Van der Sloot en haar vrouwen zijn bezig aan een opmars, want dit geldt in mindere mate ook voor de heren van Uittenhout. De ploeg doet mee om het kampioenschap in de tweede klasse B en dat na een moeizaam vorig seizoen. Daarin moest de ploeg vechten voor lijfsbehoud. Dat lukte en na de zomervakantie was ineens alles anders. “We werden vierde van onderen en dat met nagenoeg dezelfde ploeg. Op dit moment hebben we nog geen wedstrijd verloren en dat is het resultaat van 2,5 jaar keihard werken. Dat is natuurlijk hartstikke mooi, ook voor mezelf”, zegt Uittenhout.

Voorlopig resulteert die ongeslagen status - van de tien wedstrijden speelde Swol er drie gelijk - in een tweede plaats. Koploper Aqua-Novio heeft slechts één punt meer, maar echt naar de titel kijken? Nee, dat doet Swol niet. “We hebben geen echte aspiraties, dat hebben we voor het seizoen ook niet uitgesproken”, legt Uittenhout uit. “Het doel is om minimaal tweede te worden en daar gaan we voor en zijn we goed genoeg voor. Het kan nog wel beter, maar dat is in het hele leven zo. Al met al ben ik redelijk tevreden.”

Swol krijgt zaterdag de kans om de koppositie over te nemen, want dan speelt het om 18.30 uur thuis tegen lijstaanvoerder Aqua-Novio. “Je merkt wel dat het een belangrijke wedstrijd is. Normaal doen we op maandag en dinsdag krachttraining, maar deze week hebben we iets rustiger aan gedaan. Zo zijn we zaterdag in ieder geval niet moe”, zegt Uittenhout, die een mooie wedstrijd verwacht. “Het wordt mooi, het wordt spannend en we doen er alles aan om die gasten aan te pakken. Uiteindelijk zijn zij de gedoodverfde kampioen en kunnen wij vrijuit spelen. Als we winnen, is het dik feest.”

Waterpolo, Swol 1894, John Uittenhout

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws