Waterpoloërs Swol onderuit tegen Livo

| 10-11-2018

De waterpoloërs van Swol 1894 hebben zaterdag de topper tegen Livo met 9-11 verloren. Het grote verschil zat hem in het afmaken van de kansen, want volgens trainer John Uittenhout kregen de Zwolse heren verreweg de meeste mogelijkheden op een doelpunt. “Een les die we al kennen, het is bij Swol al even een probleem.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Swol startte de competitie met twee overwinningen en een gelijkspel, maar ging vorige week in Twente voor het eerst onderuit. Ditmaal stond er in zwembad De Vrolijkheid een ontmoeting met concurrent Livo op het programma, de ploeg die vooraf evenveel punten had als Swol. In het bad was de thuisploeg de betere partij en in eerste instantie ontstond er ook ‘gewoon’ een voorsprong. “Die werd weggegeven en we kwamen daarna steeds wat verder achter te staan. Toch bleven we keihard werken, goed spelen, maar in de eindfase maakten we de ballen niet af. Daar laten we het echt liggen, want we kregen zoveel meer kansen dan de tegenstander”, vindt Uittenhout.

In het laatste kwart lukte het niet meer om een achterstand te herstellen, al bleef het wel constant spannend. Het resulteerde in een 9-11 eindstand, waardoor Swol voor de tweede keer op rij kopje onder ging. “We misten onze keeper, die voor drie maanden is uitgeschakeld. Daar zijn we alleen maar harder door gaan werken, maar we hebben bij Swol nog steeds geen jongens die de bal er van een meter of zes in jassen. Livo heeft die wel en dat zag je ook”, zegt Uittenhout, die niet wanhoopt. “Soms geeft een nederlaag toch een positief gevoel en dat is nu ook zo. We creëren kansen, komen de afspraken steeds beter na en dat is best wel positief. Nu die ballen erin knallen.”

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

Door de nederlaag zakt Swol af naar de vijfde plaats in de tweede klasse B, kort onder nummer vier WS Twente. VZ&PC is met zestien uit zes de koploper, gevolgd door Livo.

Waterpolo, Swol 1894, Zwembad De Vrolijkheid, John Uittenhout

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws