Waterkwaliteit in orde voor City Swim Zwolle

| 23-08-2018

De Bas Autowas City Swim Zwolle gaat zaterdag definitief door. Even bestond er, in verband met de waterkwaliteit, nog wat twijfel, maar uit een test bleek dat het allemaal in orde is. Er springen zaterdag zo'n 260 zwemmers de Zwolse stadsgracht in. “Het was even spannend, maar nu komt het goed”, vertelt organisator Peter van Grootheest.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Eigenlijk heerste er al de hele zomer twijfel over het doorgaan van de City Swim Zwolle. Eerst door de extreem hoge temperaturen, waardoor er blauwalg ontstond, en later door berichten uit Friesland over de aanwezigheid van de e-coli bacterie in het water. In Zwolle blijkt alles echter veilig, waardoor er gewoon kan worden gezwommen. Maandag werd er een monster genomen en uit de test kwam niets geks naar voren. “Het leek wel alsof het eindeloos warm bleef, maar uiteindelijk zijn de weersomstandigheden toch veranderd. Uit de test van maandag bleek dat de waterkwaliteit goed is en dus kan het doorgaan”, zegt Van Grootheest.

Het schopte de voorbereidingen wel enigszins in de war, want ook de organisatie trapte even op de rem. “Je bent er toch iets minder hard mee bezig, omdat je eerst afwacht of het wel doorgaat. We gaan bijvoorbeeld nu pas de informatie voor deelnemers versturen. Het is even wat drukker, maar dat maakt niet uit”, weet Van Grootheest, die zich samen met zijn mede-organisatoren opmaakt voor de vijfde editie. De grootste verandering ten opzichte van eerder is de hoofdsponsor. “Dat is Bas Autowas en daar zijn we hartstikke blij mee. Samen hopen we er een mooie editie van te maken.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Recordaantal deelnemers
De vijfde editie van de City Swim Zwollle kent een recordaantal deelnemers. Tijdens voorgaande edities deden er om en nabij de 200 deelnemers mee, nu zijn dat er 260. “We hebben natuurlijk een naam opgebouwd, maar we hebben ook een bredere doelgroep proberen te trekken. En door Maarten van der Weijden is er wat meer aandacht voor het open water zwemmen”, denkt Van Grootheest. Op de deelnemerslijst ontbreken de winnaars van vorig jaar, Bob de Vries en Elianne Huitema. “Bij de heren denk ik dat Michiel Worst er nu alles aan gaat doen om de snelste te zijn.”

De laatste voorbereidingen worden getroffen, zodat zaterdag om 10.15 uur de Bureau CK Jeugdserie over 500 meter van start kan gaan. Om 11.00 uur starten de wedstrijdzwemmers en tien minuten later volgt de rest. De prijsuitreiking staat gepland rond 13.10 uur. “De locatie is opnieuw het Stadsstrand Zwolle, dus we hopen dat het weer een beetje meewerkt. Voor de zwemmers maakt dat niet uit, maar voor de publieke belangstelling wel. En natuurlijk hopen we op een mooi bedrag voor Stichting Tegenkracht. Hopelijk lukt het om opnieuw veel geld in te zamelen”, aldus Peter van Grootheest.

Zwemmen, Peter van Grootheest, City Swim Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws