Wat opviel: flaters Zetterer en een puike goal

| 09-07-2019

PEC Zwolle werkte dinsdagavond tegen de Griekse landskampioen PAOK een 0-2 achterstand weg en speelde verdienstelijk met 2-2 gelijk. Vier dingen die opvielen in Nieuwleusen, waar Dennis Johnsen en Lennart Thy (strafschop) voor de doelpunten zorgden.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Flaters Zetterer
Het was zeker geen gelukkige avond voor Michael Zetterer, de nieuwe doelman van PEC Zwolle. Hij mocht ditmaal het doel verdedigen, maar was in de eerste helft hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor een 0-2 achterstand. Binnen de minuut ging de Duitse keeper al vol in de fout, door een bal zo bij een tegenstander in de voeten te spelen. Daarna volgden er nog twee identieke fouten, iets wat je zelden ziet. Miskleun nummer twee werd PEC niet fataal. Kort daarna nummer drie wel. En zo stond PEC, dat niet eens heel slecht speelde, toch na een half uur met 0-2 achter.

2. ‘Goal uit het boekje’
Gelukkig vielen er ook genoeg positieve punten te benoemen. De 1-2 van Dennis Johnsen was er daar één van. Een keurige aanval over rechts kwam terecht bij Gustavo Hamer, op deze avond spelend als rechtsback. Hij gaf een puike assist, die Johnsen in staat stelde om koppend de 1-2 te maken. “Lekker afgemaakt he”, lacht Hamer na afloop. “Natuurlijk geniet je even van zo'n voorzet. Dan wordt de vuist wel even gebald. Het was echt een doelpunt uit het boekje, denk ik. De overlap, de steekpass, de voorzet en dan het afmaken. Lekkere goal.”

3. Hamer als rechtsback?
Als het toch over Hamer gaat, viel dinsdag op dat hij als rechtsback in de ploeg stond. Bram van Polen is opnieuw geblesseerd geraakt, terwijl ook Etiënne Reijnen in de lappenmand zit. En dus is de spoeling achterin nog dunner, omdat Darryl Lachman nog van een vakantie geniet en Yuta Nakayama pas net weer in het land is. Hamer speelt op die positie verdienstelijk, al kan het middenveld van PEC zo'n bijtertje ook prima gebruiken. “Ik speel waar de trainer mij nodig heeft, wil vooral minuten in de eredivisie maken. Of dat op het middenveld is of als rechtsback, maakt niet uit. Het is echt aan de trainer. Ik wil hier in ieder geval een jaar gaan knallen.”

4. Flemming met dé kans
Het oefenduel met PAOK had PEC zelfs nog een zege op kunnen leveren, maar Zian Flemming zag kort voor tijd een inzet op miraculeuze wijze van de lijn worden gehaald. En dus wacht PEC nog op haar eerste overwinning op een profclub. Toch was de vertoning in Nieuwleusen al een stuk beter dan vrijdag tegen FC Emmen. “Ik vond ons de bovenliggende partij, jammer dat we door persoonlijke fouten met 0-2 achter komen. Maar goed, daar leren we ook weer van. Geen slechte wedstrijd.”

Opstelling PEC Zwolle:
Zetterer, Hamer (78. Van Wermeskerken), Dekker (82. Bajselmani), Doué (78. Quispel), Paal (82. De Bert), Clement (78. Van den Belt), Leemans (63. Huiberts), Bel Hassani (63. Flemming), Van Crooij (63. Elbers), Thy (82. Reijnders), Johnsen (63. Westerman)

Voetbal, PEC Zwolle, Gustavo Hamer, Michael Zetterer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws