Wat opviel bij PEC Zwolle: Weer geen punten

| 07-12-2019

PEC Zwolle is er ook zaterdag tegen AZ niet in geslaagd om een positief resultaat neer te zetten. De Zwollenaren speelden geen slechte wedstrijd, maar stonden bij rust al met 0-2 achter. Het eindigde in een duidelijke 0-3. Drie dingen die opvielen rond PEC Zwolle tegen AZ.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Basisplaats Huiberts
Dean Huiberts mocht tegen AZ in de basis beginnen en bevestigde de woorden van zijn trainer. John Stegeman riep al meerdere keren dat de kleine middenvelder in de buurt komt van een basisplaats en dat Huiberts een heel talentvolle voetballers is. In De Kuip viel Huiberts al zeer verdienstelijk in en ook tegen AZ, toch niet de minste ploeg van Nederland, toonde hij aan een groot talent te zijn. Aan de bal doet hij prima dingen en ook zonder bal staat hij zijn mannetje. Hij scoorde een dikke voldoende, niet meer en niet minder.

2. Leuk spelen, geen punten
Tegen PSV, tegen Ajax , tegen Feyenoord en zaterdag tegen AZ, iedere keer krijgt PEC Zwolle het voor elkaar om in ieder geval delen van de wedstrijd heel aardig te voetballen. Tegen AZ was dat alweer langer dan tegen de andere drie, maar opnieuw was het resultaat hetzelfde: geen punten. De spelopvatting van PEC was tegen AZ uitermate positief en het had ook zeker een aantal kansen tot gevolg. Maar toch viel ook het woord naïef. Aanvallen, druk zetten, doorstappen, maar als dat misgaat, is AZ niet meer te houden. Toch past dit speltype wel het beste bij PEC Zwolle. Het levert tegen de topclubs niets op, maar tegen de overige ploegen misschien wel. Misschien.

3. Onder de streep
Het moment is daar: PEC Zwolle staat nu echt in de gevarenzone. Terwijl PEC Zwolle met 0-3 verloor van AZ, won VVV met 1-0 van FC Emmen en daardoor zijn de Limburgers PEC voorbij. Sterker nog, PEC moet vrezen voor een directe degradatieplek. ADO pakte een punt tegen FC Twente en is PEC tot op een punt genaderd. Alarmfase één is aangebroken. Zeker gezien de laatste wedstrijden voor de winterstop: VVV-, en PSV-uit. Ga er maar aan beginnen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Opstellingen:
PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Lachman, Lam (73. Kersten), Van Wermeskerken, Dekker, Clement, Huiberts (82. Bruns), Van Crooij, Thy, Johnsen (70. Van Duinen)

AZ: Bizot, Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal (80. Reijnders), Koopmeiners, Midtsjø, Stengs (71. Sugawara) Boadu, Idrissi (71. Ouwejan)

Scoreverloop:
15. 0-1 Myron Boadu
43. 0-2 Oussama Idrissi
55. 0-3 Oussama Idrissi

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws