Wat opviel bij PEC Zwolle: Weer blessure

| 05-10-2019

PEC Zwolle leverde zaterdagavond opnieuw een matige prestatie. In Heerenveen maakte de Zwolse formatie nooit aanspraak op een positief resultaat. Mitchell van Bergen tekende namens de thuisploeg voor de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Drie dingen die opvielen tijdens SC Heerenveen - PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Weer blessure
De ziekenboeg van PEC Zwolle was de afgelopen maanden behoorlijk groot. Thomas Lam is gelukkig bijna weer fit en Vito van Crooij maakt inmiddels alweer speelminuten, maar of dat de ziekenboeg kleiner maakt? Nou, nee. In Heerenveen voegde Gustavo Hamer zich bij de gekwetsten, want hij moest zich na een half uur laten vervangen met een hamstringblessure. Een klap voor heel PEC Zwolle, ook omdat Kenneth Paal er voor onbepaalde tijd uit is. De schade bij Hamer is daarentegen nog niet helemaal duidelijk.

2.Debuut Bajselmani
Waar Hamer uitviel, maakte Destan Bajselmani noodgedwongen zijn debuut. De vleugelverdediger speelt doorgaans in Jong PEC Zwolle, maar mocht nu opdraven in Heerenveen. Een persoonlijk hoogtepunt natuurlijk, maar het zegt ook genoeg over de huidige staat van de Zwolse selectie. Trainer John Stegeman krijgt te maken met de ene na de andere blessure, waardoor jongens als Bajselmani ineens in het eerste elftal kunnen spelen. De spoeling is, vooral achterin, flinterdun.

3. Waar blijven de goals?
Reza Ghoochannejhad maakte tijdens zijn debuut liefst vier goals, maar na die wedstrijd stokte de productie. PEC Zwolle wacht inmiddels al drie wedstrijden op een doelpunt, want tegen FC Groningen, PSV en ook SC Heerenveen lukte het niet om te scoren. Waar er tegen PSV nog wel een paar dreigende momenten waren, was dat in Heerenveen anders. Keeper Warner Hahn had eigenlijk de handschoenen wel uit kunnen laten, want echt aan het werk hoefde hij niet. Zorgelijk genoeg, maar dat geldt eigenlijk voor het hele PEC Zwolle-verhaal.

Opstellingen:
SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Kongolo (62. Halilovic), Faik, Veerman, Van Bergen (86. Akujobi), Odgaard (90. Höegh), Ejuke

PEC Zwolle: Mous, Hamer (33. Bajselmani), Lachman, Kersten, Van Wermeskerken, Saymak (57. Dekker), Clement, Thy, Bel Hassani (75. Van Crooij), Ghoochannejhad, Johnsen

Scoreverloop:
45. 1-0 Mitchell van Bergen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Gustavo Hamer

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws