Wat opviel bij PEC Zwolle: Lachman en Vito

| 29-09-2019

PEC Zwolle leek zondagmiddag tegen PSV even in de buurt te komen van een stunt, maar uiteindelijk bleek de titelkandidaat zoals verwacht een maatje te groot. In de tweede helft liepen de gasten uit naar een duidelijke 0-4 zege. Vier dingen die opvielen tijdens PEC Zwolle tegen PSV.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

1. Ineens weer Lachman
Het was al een gekke gewaarwording toen Darryl Lachman speelde in de seizoensouverture tegen Willem II, omdat de verdediger kort daarvoor te horen had gekregen dat er voor hem geen plaats meer was. In de daaropvolgende weken verdween Lachman zelfs even naar Jong PEC Zwolle. Tegen PSV stond hij er ineens weer, in het hart van de verdediging. Rick Dekker zat daardoor op de bank. Een bijzondere keuze, die niet eens heel gek uitpakte. Lachman speelde een degelijke wedstrijd en daar moet hij absoluut de complimenten voor krijgen. Toch blijft het een bijzonder verhaal. Eens zien hoe het in de komende weken verder gaat.

2. Eenmalige Reza-show?
Zo af en toe gaat het er nog over, het debuut van Reza Ghoochannejhad tegen RKC Waalwijk. In een dik half uur maakte de spits toen liefst vier treffers, waardoor PEC Zwolle met 6-2 won. En daarna? Het bleef bij de vier doelpunten en een matige invalbeurt tegen FC Groningen. In de thuiswedstrijd tegen PSV begon Ghoochannejhad voor het eerst in de basis, maar was het optreden ook pover te noemen. Hard werken deed de spits zeker, maar die ene kans... Na een fout van Nick Viergever kon hij zo alleen op Jeroen Zoet af, maar scoren lukte niet. Eigenlijk de enige grote kans voor PEC Zwolle.

© Jan Burgman Fotografie
© Jan Burgman Fotografie

3. Comeback Vito van Crooij
Oh oh, wat duurde het lang. Vito van Crooij speelde dit seizoen nog geen minuut, omdat hij langdurig kampte met een blessure. Tegen Jong FC Utrecht maakte hij afgelopen week voor het eerst speelminuten en zondag viel hij in bij het eerste. Ruim een kwartier voor het einde kwam Van Crooij binnen de lijnen, net nadat Ritsu Doan de 0-3 had gemaakt. Een welkome aanvulling voor PEC Zwolle, want met Van Crooij staat er wellicht de komende weken weer wat diepgang op het veld. Veel slechter dan Dennis Johnsen kan hij het in ieder geval niet doen. Tegen PSV lukte er opnieuw maar weinig bij Johnsen.

4. Slecht geslapen Mous?
Waar doelman Xavier Mous de voorbije weken een goede indruk maakte, was het ditmaal niet zijn middag. Bij het openingsdoelpunt van Pablo Rosario liet hij de bal zo onder zich doorgaan, terwijl hij ook bij de goal van Donyell Malen zeker niet vrijuit ging. Een slechte middag heeft iedereen wel eens, maar het hielp PEC Zwolle zeker niet mee. Snel vergeten en weer doorgaan, want Mous maakt over de gehele linie nog altijd een prima indruk. Maar tegen PSV even niet.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Mous, Hamer, Kersten, Lachman, Van Wermeskerken, Clement, Saymak (90. Huiberts), Thy (73. Bruns), Bel Hassani (73. Van Crooij), Ghoochannejhad, Johnsen

PSV: Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek, Rosario, Hendrix, Ihattaren (79. Gutierrez), Bergwijn (73. Gakpo), Malen, Bruma (51. Doan)

Scoreverloop:
39. 0-1 Pablo Rosario
68. 0-2 Donyell Malen
72. 0-3 Ritsu Doan
90. 0-4 Erick Gutierrez

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws