Wat opviel bij PEC Zwolle: Hamer en Huiberts

| 01-12-2019

PEC Zwolle heeft zondag de mogelijkheid laten liggen om te stunten tegen Feyenoord. In Rotterdam speelden de Zwollenaren een heel aardige tweede helft, maar het lukte daarin niet om een 1-0 achterstand weg te poetsen. Drie dingen die opvielen tijdens Feyenoord tegen PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Heen en weer met Hamer
Hij zal het in het openbaar niet snel zeggen, maar Gustavo Hamer moet er zo langzamerhand gek van worden. Dan speelt hij weer op ‘6’, dan speelt hij rechtsbuiten of rechtsbinnen en dan moet hij toch weer terug om als vleugelverdediger te acteren. In De Kuip moest Hamer de rol van rechtsback invullen, mede omdat Bram van Polen door een enkelblessure aan de kant bleef. Sai van Wermeskerken speelde zodoende als linksback. Hamer vulde de rol als back naar behoren in, maar zal zelf hopen dat Van Polen snel terug is. Anders blijft het voor hem een kwestie van afwisselen.

2. Huiberts snel binnen de lijnen
Iliass Bel Hassani begon tegen Feyenoord in de basis, maar moest zich na negentien minuten al laten vervangen. Dean Huiberts kwam voor hem in de ploeg en die toonde aan weer een stap te hebben gemaakt. De kleine middenvelder maakt de laatste weken indruk in Jong PEC Zwolle en tikt volgens trainer John Stegeman tegen de basiself aan. In Rotterdam kreeg hij een dikke zeventig minuten de kans en daarin liet Huiberts zien dat PEC weer een heel aardig talent in de gelederen heeft. De stap naar meer speelminuten lijkt een kwestie van tijd.

3. Dominant PEC in tweede helft
De eerste helft leek helemaal nergens op, maar in de tweede helft liet PEC een heel ander gezicht zien. Het kreeg de beste kansen, maar onder andere Dennis Johnsen, Lennart Thy en Vito van Crooij kregen het niet voor elkaar om te scoren. Toch moet het weer wat hoop in Zwolse harten hebben gebracht, want PEC speelde in Rotterdam één van de beste helften van het seizoen. Het leverde qua punten helemaal niets op, de beloning bleef uit. Dat moet dan maar de volgende stap zijn.

Opstellingen:
Feyenoord: Marsman, Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia, Toornstra (76. Ayoub), Fer, Kökcü, Berghuis (83. Tapia), Jörgensen (69. Larsson), Sinisterra

PEC Zwolle: Zetterer, Hamer, Lachman, Lam, Van Wermeskerken, Dekker, Clement (85. Van Duinen), Bel Hassani (19. Huiberts), Van Crooij, Thy, Johnsen

Scoreverloop:
23. 1-0 Steven Berghuis

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, Gustavo Hamer, Dean Huiberts

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws