Wat opviel bij PEC Zwolle: Grote opluchting

| 20-10-2019

De opluchting in het MAC3Park Stadion was zondag groot, want door een 3-1 zege op ADO Den Haag pakte PEC Zwolle eindelijk weer eens drie punten. Drie dingen die opvielen rond de overwinning op de concurrent.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Ineens Nakayama
Misschien was het de lekkere pegel die hij afleverde in een wedstrijd van Japan? Trainer John Stegeman koos er tegen ADO Den Haag in ieder geval voor om Yuta Nakayama van stal te halen, wat in de basiself ten koste ging van Sam Kersten. De Japanner speelde geen grootse wedstrijd, maar het was nou ook niet zo dat hij door de mand viel. Toch was het wel opmerkelijk dat Kersten geslachtofferd werd, want hij was de laatste weken niet perse de slechtste man van PEC Zwolle. De winnende trainer heeft echter altijd gelijk. In dit geval dus John Stegeman.

2. Van aanvoerder naar de bank
Zo ben je aanvoerder en zo ben je wisselspeler. Lennart Thy was, net als Kersten en Dennis Johnsen, het slachtoffer van enkele wisselingen en als Stegeman de daad bij het woord voegt, dan blijft hij voorlopig op de bank. De spits speelde de voorbije weken op '10', maar op die positie koos Stegeman tegen ADO voor Mustafa Saymak. De middenvelder speelde een acceptabele wedstrijd en leverde bij de eerste twee goals een mooie bijdrage. Zo was hij rond de 1-1 goed voor de heerlijke, beslissende voorzet.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

3. Op-luch-ting
Het was aan alles voelbaar, de opluchting die deze overwinning teweegbracht. Wekenlang moest PEC Zwolle het doen zonder doelpunten, maar tegen ADO Den Haag kwam daar verandering in. Het publiek snakte er naar, de club des te meer. Ook met het oog op het programma van de komende weken, waarin PEC onder andere Heracles Almelo en Ajax voor de kiezen krijgt. Drie broodnodige punten dus, die terecht gevierd werden.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken (13. Bajselmani), Lachman, Nakayama, Hamer, Clement, Bel Hassani (77. Johnsen), Saymak, Ghoochannejhad (90. Kersten) en Van Crooij

ADO Den Haag: Koopmans, Van Ewijk, Beugelsdijk, Pinas, Meijers, Malone, Immers (80. Haye), Bakker (77. Necid), Goossens (64. Ould-Chikh), Kramer en Summerville.

Scoreverloop:
8. 0-1 Michiel Kramer
38. 1-1 Iliass Bel Hassani
73. 2-1 Reza Ghoochannejhad
89. 3-1 Pelle Clement

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws