Wat opviel bij PEC Zwolle: Fysieke malheur

| 26-10-2019

PEC Zwolle heeft de overwinning van vorige week op ADO Den Haag geen positief vervolg kunnen geven in Almelo. De ploeg van trainer John Stegeman ging zaterdagavond keihard met 4-0 onderuit bij Heracles Almelo. Vier dingen die opvielen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Van Wermeskerken toch niet fit genoeg?
Na afloop van de laatste training liet PEC-trainer John Stegeman weten dat Sai van Wermeskerken ‘in principe’ klaar was om te spelen. In Almelo moest de verdediger, die in de wedstrijd tegen ADO geblesseerd uitviel, echter vanaf de reservebank toekijken. Destan Bajselmani startte daardoor voor het eerst als basisspeler en maakte opnieuw geen slechte indruk. Toch is Van Wermeskerken duidelijk een stap verder en het zou dan ook logisch zijn om tegen Ajax weer met Van Wermeskerken te starten. Of is hij toch nog niet fit genoeg?

2. Aardig materiaal, maar dan...
PEC Zwolle beschikt over aardig spelersmateriaal, daar is toch iedereen het wel over eens. Pelle Clement, Gustavo Hamer, Kenneth Paal en Vito van Crooij zijn bijvoorbeeld spelers die bij de subtoppers in de eredivisie niet zouden mistaan. Desondanks blijft de motor in Zwolle stroef draaien. Zo bleek ook weer in Almelo. In de eerste helft speelde PEC nog aardig, maar gedurende de wedstrijd werd het minder en minder. De creativiteit komt er amper uit, verdedigend is het zeer fragiel. Dit PEC heeft simpelweg nog een lange, hele lange weg te gaan. En daarbij is het niet alleen een kwestie van wachten op wat karakterjongens.

3. De druk er vol op
Het was leuk, die overwinning op ADO Den Haag, maar op de ranglijst heeft het PEC nog niet veel verder gebracht. De Zwollenaren verloren zelf dus met 4-0 van Heracles Almelo, maar zagen ook nog eens de concurrentie winnen. ADO verbaasde met een 0-2 zege bij Vitesse, terwijl Fortuna Sittard niets heel liet van provinciegenoot VVV-Venlo: 4-1. Onderin de ranglijst komt het daardoor akelig dicht bij elkaar. PEC heeft tien punten, terwijl FC Emmen, ADO Den Haag, Fortuna en VVV op het vinkentouw zitten.

4. Blessure op blessure
Het wonderbaarlijke herstel van Van Wermeskerken kwam goed uit, maar toch was ook die blessure weer een teken aan de wand. PEC Zwolle blijft maar geteisterd worden door blessures. En tot overmaat van ramp voegde Mustafa Saymak zich in Almelo bij de Zwolse ziekenboeg. Hij moest in de eerste helft naar de kant met een liesblessure. Over de ernst is op dit moment niets bekend, maar aankomende vrijdag wacht Ajax alweer. Het kan dus maar zo zijn dat PEC het dan ook nog eens zonder Saymak moet stellen. De fysieke malheur duurt voort.

Opstellingen:
Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Pröpper, Knoester, Czyborra, Kiomourtzoglou, Merkel, Mauro Júnior (86. Szöke), Van der Water (79. Bijleveld), Dessers, Dos Santos (66. Konings)

PEC Zwolle: Mous, Bajselmani (71. Thy), Lachman, Nakayama, Paal, Hamer, Clement, Bel Hassani, Saymak (20. Bruns), Ghoochannejhad, Van Crooij

Scoreverloop:
17. 1-0 Lennart Czyborra
65. 2-0 Sylvester van der Water
80. 3-0 Mauro Júnior
90+2. 4-0 Joey Konings

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws