Wat opviel bij PEC Zwolle: Defensief geklungel

| 10-11-2019

PEC Zwolle is zondag wederom onderuit gegaan. Ditmaal was FC Twente met 2-1 te sterk. Reza Ghoochannejhad deed bij 2-0 achterstand nog wel iets terug, maar het was niet voldoende om tot een goed resultaat te komen. Vier dingen die opvielen bij FC Twente - PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Dekker in de basis
Trainer John Stegeman kondigde het afgelopen vrijdag al een beetje aan en zondag bleek Rick Dekker inderdaad terug te keren in de basiself. Gezien de defensieve wanordelijkheden ging Stegeman op zoek naar wat meer stabiliteit, al moest natuurlijk ook Pelle Clement worden vervangen. De huidige aanvoerder zat in Enschede een schorsing uit, waardoor Dekker op het middenveld werd geposteerd. Geen gekke keuze, maar ook Dekker kon het tij niet keren. PEC begon opnieuw waardeloos aan de wedstrijd. Vooral door gepruts in de defensie.

2. Waardeloos verdedigen
Als we het dan toch over dat waardeloze verdedigen hebben… Het was werkelijk waar niet te geloven hoe de verdedigers van PEC Zwolle af en toe stonden te stuntelen. Darryl Lachman, Yuta Nakayama en Kenneth Paal, stuk voor stuk haalden ze bij lange na niet het gewenste niveau. Lachman stond bij de twee tegendoelpunten lucht te dekken, terwijl ook Nakayama en Paal een kwalijke rol speelden. Een repeterend verhaal, want ook Stegeman sprak voor de wedstrijd al over de nodige persoonlijke fouten in de defensie. Dat is geen toeval meer, het neigt meer naar onkunde. Niets meer en niets minder.

3. Karakter toch aanwezig?
Ergens zit er toch wel karakter in dit PEC Zwolle, want opnieuw wekte het een kansloze wedstrijd tot leven. Tegen Ajax werd een razendsnelle 0-3 achterstand ineens 2-3 en ook in Enschede deed PEC toch wat terug. In de tweede helft, na het inbrengen van Dennis Johnsen voor Kenneth Paal, werd het spel iets beter en volgde er via Reza Ghoochannejhad zelfs een doelpunt. Maar dat karakter moet nu eens over negentig minuten worden getoond. Pas dan komt PEC echt in aanmerking voor een punt of zelfs drie.

4. Hoe verder?
Hoe nu verder? Dat is de vraag. PEC Zwolle hoeft door deze nederlaag voorlopig niet naar de middenmoot te kijken, want het moet eerst maar eens wegkomen uit de gevarenzone. De aankomende wedstrijd is wat dat betreft direct van groot belang, want over twee weken wacht een thuisduel met Fortuna Sittard. De nummer veertien op de ranglijst...

Opstellingen:
FC Twente: Brondeel, Latibeaudiere, Busquets (55. Beijen), Schenk, Verdonk, Selahi, Roemeratoe, Espinosa (83. Aboerjania), Cantalapiedra, Vuckic, Zekhnini (57. Brama)

PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Paal (40. Johnsen), Dekker (83. Thy), Nakayama, Saymak (86. Bel Hassani), Hamer, Ghoochannejhad, Van Crooij

Scoreverloop:
16. 1-0 Haris Vuckic
25. 2-0 Joel Latibeaudiere
61. 2-1 Reza Ghoochannejhad

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws