Wat opviel bij PEC Zwolle: De Reza-show

| 15-09-2019

PEC Zwolle wint zondagmiddag met 6-2 van RKC Waalwijk en dat is vooral de wedstrijd van debutant Reza Ghoochannejhad. Tien minuten na rust valt de spits in en een dik half uur later heeft hij vier (!) doelpunten in het mandje liggen. Vier dingen die opvielen bij PEC Zwolle tegen RKC.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. De gelijkmaker van Reza
Ghoochannejhad staat nog geen vijf minuten in het veld als hij PEC Zwolle, na een hele magere eerste helft, langszij helpt. De spits komt in de ploeg voor de geblesseerde Dennis Johnsen en heeft binnen de kortste keren het net gevonden. De voorzet van Kenneth Paal is al prima, de kopbal van Ghoochannejhad net zo mooi: 2-2. “Als je het veld in komt, dan doe je dat om het team te helpen. Ik weet dat het een cliché is, maar het is wel waarheid. Een droomdebuut”, concludeert de hoofdpersoon terecht.

2. De voorsprong: wéér Ghoochannejhad
De gelijkmaker is uiteraard al een persoonlijk hoogtepunt, maar het debuut van de nieuwe spits wordt mooier en mooier. PEC krijgt het in de twintig minuten na de gelijkmaker niet voor elkaar om een voorsprong te pakken, totdat Ghoochannejhad weer om de hoek komt kijken. Identiek is de goal niet, maar gelijkenissen zijn er zeker. Ditmaal geeft Sai Van Wermeskerken de voorzet en kort voor het doel kan Ghoochannejhad weer met zijn hoofd scoren. “Een lekkere invalbeurt is wel een understatement”, lacht de spits na afloop. “Het is mooi hoe het hele team in de tweede helft heeft geantwoord. We hebben gedomineerd.”

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

3. Loepzuivere hattrick
Een echte hattrick, eentje van drie goals achter elkaar in één helft, zie je niet vaak. In Zwolle is het echter bingo, want Ghoochannejhad houdt het niet bij twee goals. 'Alle ballen op Reza' schreeuwt het Zwolse publiek en dat blijkt een prima formule. Zes minuten voor tijd is het Gustavo Hamer die de bal bij de spits brengt en wederom verschalkt hij de Waalwijkse goalie. De bal gaat mee naar huize Ghoochannejhad, op dit moment Hotel Lumen genaamd. “Daar zit ik nog, ik woon hier gewoon in het stadion. Op een vrije dag voetbal ik met mijn zoontje hier, haha.”

4. Klap op de vuurpijl
Het is al een speciale middag voor Ghoochannejhad, maar die wordt nog specialer. Hij maakt zelfs zijn vierde goal van de wedstrijd en daarmee zet hij een unieke prestatie neer. Ghoochannejhad is de eerste invaller in Nederland die het voor elkaar krijgt om vier keer te scoren en daarmee beslist hij de wedstrijd: 5-2. Het vertrouwen van trainer John Stegeman blijkt voorlopig meer dan terecht. “Ik mis nog wat wedstrijdritme, al was dat vandaag volgens mij niet te zien, haha. Een mooi antwoord op het vertrouwen van de trainer.”

Opstellingen:
PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal, Hamer, Clement, Bruns (46. Saymak), Bel Hassani (86. Lachman), Thy, Johnsen (55. Ghoochannejhad)

RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Drost, Nieuwpoort (85. Daneels), Rienstra, Leemans (74. Maatsen), Tahiri, Spierings, Bilate (64. Vente), Elbers

Scoreverloop:
26. 1-0 Iliass Bel Hassani
28. 1-1 Melle Meulensteen
34. 1-2 Clint Leemans
60. 2-2 Reza Ghoochannejhad
81. 3-2 Reza Ghoochannejhad
84. 4-2 Reza Ghoochannejhad
88. 5-2 Reza Ghoochannejhad
90. 6-2 Gustavo Hamer

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle, MAC³PARK Stadion

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws