Wat opviel bij PEC: Weer een mislukte start

| 3 Maanden geleden.

PEC Zwolle is de competitie vrijdagavond begonnen met een duidelijke 1-3 nederlaag tegen Willem II. De Zwollenaren speelden op alle fronten een bijzonder matige wedstrijd en konden geen vuist maken. Vier dingen die opvielen tijdens PEC Zwolle - Willem II.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Lachman
Het leek op voorhand niet het seizoen van Darryl Lachman bij PEC Zwolle te worden, want na zijn terugkomst van de Gold Cup sijpelde door dat de verdediger op zoek mocht naar een nieuwe werkgever. Trainer John Stegeman zag meer in Etiënne Reijnen en Yuta Nakayama en leek zelfs in de eerste wedstrijd niet voor Lachman te kiezen. De coach moest wat wijzigen door de schorsing van Kenneth Paal en in de laatste oefenwedstrijd koos hij in eerste instantie voor Nakayama als linksback en Rick Dekker als centrale man.

In de tweede helft van die wedstrijd kwam Lachman ineens op de proppen en tegen Willem II begon hij zelfs in de basis. Nakayama was nog steeds de linksback, maar Dekker werd naar het middenveld gehaald. Zodoende ontstond er een plaats voor Lachman, die enkele weken eerder nog als overbodig werd beschouwd.

2. Weer een blessure, ditmaal Clement
Bram van Polen, Thomas Lam, Mike van Duinen, ze maken allemaal deel uit van de Zwolse ziekenboeg. Tegen Willem II kwam er al snel een naam bij, want Pelle Clement moest na een half uur geblesseerd naar de kant. Een fikse aderlating voor PEC Zwolle, dat met Clement in de gelederen al moeite had om het middenveld in handen te krijgen. Zonder Clement werd dat al helemaal een hels karwei, waardoor Willem II steeds gevaarlijker kon worden. Het is voor PEC te hopen dat de blessure van Clement meevalt, zodat hij in Utrecht en daarna gewoon kan spelen. Want dat Clement belangrijk is voor zijn ploeg, is een understatement.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

3. Johnsen moet oppassen
Hij laat blij vlagen hele artistieke dingen zien, maar het rendement van Dennis Johnsen is ronduit nihil. In de oefenwedstrijden liet hij al zien dat zijn rendement te wensen overlaat en ook tegen Willem II was dat het verhaal. Een keer buitenkant voet, zelfs een keer onverklaarbaar achter het standbeen langs… Je vraagt je af waarom het moet. Als het lukt is het natuurlijk een lust voor het oog, maar de buitenspeler moet wel op gaan passen. Want zolang zijn kunstjes niets uitrichten, verdwijnt het krediet vanzelf.

4. Opnieuw een rampzalige start
De voorbereiding zegt niets, zo blijkt wel weer. PEC Zwolle draaide vorig seizoen een prima oefencampagne, maar ging in de eerste competitiewedstrijd met 2-3 onderuit tegen SC Heerenveen. Dit jaar stapte de Zwolse formatie in de gehele voorbereiding geen één keer als verliezer van het veld, maar eenmaal in de competitie leek het nergens naar. Willem II, dat de selectie nog lang niet op orde heeft, kende een heerlijke openingsavond en won keurig met 1-3. En dus moet PEC de aankomende weken direct weer iets goedmaken. Qua punten, maar ook zeker qua veldspel.

Wedstrijdstatistieken:
PEC Zwolle: Mous, Hamer, Reijnen (84. Westerman), Lachman, Nakayama, Dekker, Clement (30. Leemans), Bel Hassani, Elbers (56. Flemming), Thy, Johnsen

Willem II: Wellenreuther, Lewis, Holmén, Peters, Heerkens, Llonch, Saddiki, Vrousai, Kohlert, Pavlidis, Nunnely

Scoreverloop:
39. 1-0 Lennart Thy
41. 1-1 Vangelis Pavlidis
47. 1-2 Clint Leemans (eigen doelpunt)
72. 1-3 Vangelis Pavlidis

Voetbal, Darryl Lachman, Eredivisie, PEC Zwolle, Pelle Clement, Dennis Johnsen

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws