Wat opviel bij PEC: Sterke Mous de enige

| 21-09-2019

PEC Zwolle kreeg het zaterdag in Groningen niet voor elkaar om de positieve lijn voort te zetten. In een matige wedstrijd konden de Zwollenaren amper een vuist maken, waardoor er met 2-0 werd verloren. Drie dingen die opvielen in het uitduel bij FC Groningen.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Basisplaats voor Saymak
Het krediet van Dennis Johnsen lijkt op, want trainer John Stegeman maakte in Groningen de keuze om de Noor op de bank te zetten. Mustafa Saymak had daardoor voor het eerst sinds zijn terugkeer in Zwolle een basisplaats, maar betaalde het vertrouwen van de trainer niet bepaald terug. Zijn rentree in de basiself van PEC werd vooral opgeluisterd door een gros aan verkeerde keuzes en daaropvolgende fouten, waardoor de inbreng van Saymak nihil bleef. Ieder begin is moeilijk, maar dit was hem nog niet.

2. Blij zijn met Mous
Na het vertrek van Mickey van der Hart en Diederik Boer was het maar de vraag of PEC de positie onder de lat op de juiste wijze kon invullen. Het antwoord mag inmiddels worden gegeven: dat is gelukt. Waar PEC Zwolle echt een verschrikkelijke wedstrijd op de mat legde, was Xavier Mous opnieuw wel op zijn post. De doelman laat iedere week zien dat hij op de lijn een fantastische keeper is, waar PEC zich mee in de handjes mag wrijven. Oké, voetballend schort er nog wel het één en ander aan, maar dat moet een ieder maar even op de koop toenemen.

3. Wat een aanfluiting
Het leek werkelijk helemaal nergens op wat PEC Zwolle in Groningen liet zien. Sergio Padt had er net zo goed een stoeltje bij kunnen pakken, want de Zwollenaren konden aanvallend bijzonder weinig uitrichten. FC Groningen speelde nou ook geen groot aantal kansen bij elkaar, maar het was allemaal ruim voldoende om dit PEC over de knie te leggen. Natuurlijk, de zeges op FC Emmen en RKC Waalwijk waren lekker, maar vooralsnog is het spelpeil in zijn algemeenheid te laag. Ook bij vlagen in Emmen, net als thuis tegen RKC.

Opstellingen:
FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Van Hintum, Matusiwa (90+2. Postema), Lundqvist (72. El Hankouri), El Messaoudi, Hrustic (78. Schreck), Benschop, Warmerdam

PEC Zwolle: Mous, Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal, Hamer, Clement, Bruns, Bel Hassani (55. Ghoochannejhad), Thy, Saymak (71. Johnsen)

Scoreverloop:
19. 1-0 Ramon Pascal Lundqvist
59. 2-0 Ajdin Hrustic

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws