Wat opviel bij PEC: Schiettent en debutant

| 11-08-2019

PEC Zwolle is zondag met 3-1 onderuit gegaan bij FC Utrecht. De Zwollenaren mochten van geluk spreken dat ze bij rust met 0-1 voor stonden, maar in de tweede helft werd het krachtsverschil uitgedrukt in de score. Vier dingen die opvielen tijdens FC Utrecht - PEC Zwolle.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Schiettent Zwolle vanaf de eerste minuut geopend
Het mocht een wonder heten dat PEC Zwolle zondag met een voorsprong de rust in ging. FC Utrecht speelde vanaf het eerste moment een hele rits aan kansen bij elkaar, maar het lukte de thuisploeg maar niet om te scoren. Gyrano Kerk, Simon Gustafson, Nick Venema, niemand kreeg het voor elkaar om Xavier Mous te passeren. Zwolle werd vooral aan de linkerkant overlopen en kreeg het niet voor elkaar om er een antwoord op te vinden. Een rake vrije trap van Gustavo Hamer verbloemde nog iets, maar tevreden konden de Zwollenaren in de rust eigenlijk niet zijn.

2. Huiberts laat zich snel gelden
Omdat Pelle Clement toch niet fit genoeg bleek om te spelen, stond hij er ineens: Dean Huiberts. De 19-jarige middenvelder maakte in Utrecht zijn debuut en liet binnen de kortste keren zien dat hij er was. Misschien niet helemaal op de manier zoals hij van te voren voor ogen had, want het gebeurde met een knallende tackle op Simon Gustafson. Dat deed hij al na tien minuten, waarmee hij weinig ontzag leek te hebben. Het debuut van de jongeling mondde verder overigens uit in een anoniem optreden... Misschien toch wel wat ontzag.

3. Mous de uitblinker
Het was voor een groot deel aan Xavier Mous te danken dat het na 45 minuten nog een wedstrijd was. De goalie, die na de voorbereiding de voorkeur kreeg boven Michael Zetterer, liet zich van zijn beste kans zien, misschien wel zijn allerbeste. Zelfs toen Mous door een fout zijn eigen glazen leek in te gooien, wist hij het zelf met een heerlijke reflex te herstellen. Mous liet duidelijk zien waarom hij door Stegeman werd verkozen tot eerste doelman. Hij was aan Zwolse zijde één van de weinige lichtpuntjes.

4. Overuren voor de medische staf
De ziekenboeg van PEC Zwolle was al redelijk gevuld en in Utrecht kwam daar Gustavo Hamer bij. Een dikke tien minuten voor het einde moest hij geblesseerd naar de kant, waarbij hij aan zijn lies leek te voelen. De ernst van zijn kwetsuur zal de komende dagen vast en zeker duidelijk worden en het is voor PEC Zwolle te hopen dat het meevalt. Weer een blessure kan de ploeg niet gebruiken, zeker niet in de achterste linie. De aankomende weken worden al lastig genoeg.

Opstellingen:
FC Utrecht: Paes, Klaiber, Hoogma, Janssen, Guwara, Van de Streek, Maher, Gustafson, Kerk, Venema (63. Joosten), Abass (88. Strieder)

PEC Zwolle: Mous, Hamer (78. Van Wermeskerken), Dekker, Reijnen, Paal, Nakayama, Huiberts (85. Westerman), Flemming, Bel Hassani, Thy, Johnsen

Scoreverloop:
16. 0-1 Gustavo Hamer
47. 1-1 Sander van de Streek
49. 2-1 Simon Gustafson (strafschop)
73. 3-1 Willem Janssen

Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws