Wat opviel bij PEC: Mussie, weer geen zege

| 25-08-2019

PEC Zwolle heeft zondag in eigen huis het eerste punt van de competitie gepakt. Tegen Sparta Rotterdam lukte het niet om een 2-1 voorsprong vast te houden, waardoor het in 2-2 gelijkspel eindigde. Vier dingen die opvielen tijdens PEC Zwolle tegen Sparta Rotterdam.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

1. Aardig debuut Kersten
Trainer John Stegeman kon in de thuiswedstrijd tegen Sparta niet beschikken over de zieke Etiënne Reijnen, terwijl ook Yuta Nakayama nog altijd niet wedstrijdfit is. Daardoor ontstond er een kans voor Sam Kersten, de nieuweling die onlangs overkwam van FC Den Bosch. De centrale verdediger was even nergens te bekennen voorafgaand aan de 0-1, maar herstelde zich daarna prima. Hij had geen aandeel in de defensieve wanorde bij PEC, dat een groot aantal kansen weggaf. Een debuut om enigszins tevreden over te zijn.

2. Adem inhouden bij standaardsituaties
Standaardsituaties en PEC Zwolle, het blijft toch een dingetje. Vorig jaar kreeg PEC meerdere malen een goal om de oren uit een corner of vrije trap en tegen Sparta was het verschillende keren dreigend. Het tegendoelpunt ontstond uit zo'n moment, toen PEC het in eerste instantie nog wel voor elkaar kreeg om het gevaar in te dammen. In tweede instantie lukte dat echter niet, want een voorzet van Bryan Smeets werd ingekopt door Ragnar Ache.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

3. Mussie is back
Het is minuut zeventig van de wedstrijd als scheidsrechter Serdar Gözübüyük een drinkpauze inlast. Als de spelers het veld bijna weer betreden, duikt Mustafa Saymak op voor de dug-out. De supporters hebben dat ook in de gaten en scanderen steeds harder zijn naam. Het gaat gebeuren, Saymak keert dan echt terug in het elftal. Na 2,5 week zonder trainen en een reis van zo'n vijftien uur, mag hij het tegen Sparta gelijk laten zien. Dat de fans er blij mee zijn, wordt direct duidelijk. Als Saymak het veld op loopt, barst er een gejuich van jewelste los. Mussie is back.

4. Wéér niet
Even leek het te gaan lukken, de eerste Zwolse driepunter van het seizoen. PEC herstelde een 0-1 achterstand door treffers van Iliass Bel Hassani en Lennart Thy, maar kreeg het niet voor elkaar om die voorsprong over de streep te trekken. In een enerverende wedstrijd maakte invaller Lars Veldwijk de 2-2, waardoor PEC nog altijd wacht op de eerste overwinning. Aan alles merk je dat iedereen daar op wacht, maar het wil nog niet lukken. De tweede helft gaf in ieder geval weer wat meer moed, zeker nadat Gustavo Hamer op zes ging spelen. Daar lijkt hij meer te passen dan op rechtsback.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Mous, Hamer, Kersten (88. Doué), Dekker, Paal, Bruns (71. Saymak), Clement, Bel Hassani, Westerman (55. Van Wermeskerken), Thy, Johnsen

Sparta Rotterdam: Coremans, Abels, Vriends, Mattheij, Faye (78. Veldwijk), Auassar, Smeets, Rayhi, Harroui, Ache (60. Piroe), Dervisoglu

Scoreverloop:
8. 0-1 Ragnar Ache
9. 1-1 Iliass Bel Hassani
56. 2-1 Lennart Thy
81. 2-2 Lars Veldwijk

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
Voetbal, Eredivisie, PEC Zwolle

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws