Wat opviel bij PEC: Mous en strooiende Dekker

| 27-07-2019

PEC Zwolle sloot zaterdagavond de voorbereiding af met een minimale 1-0 overwinning op Asteras Tripolis. In een wat matte wedstrijd zorgde Gustavo Hamer met een puike vrije trap voor de winnende goal. Vier dingen die opvielen tijdens de generale repetitie.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Mous krijgt de voorkeur
De geluiden over de positie onder de lat waren de afgelopen week wisselend. Het antwoord kwam zaterdagavond van trainer John Stegeman. Hij stelde in de generale repetitie Xavier Mous op als keeper en dat ging ten koste van huurling Michael Zetterer. Een redelijk logische keuze, omdat er tussen beide keepers weinig verschil lijkt te zijn. Mous spreekt echter Nederlands en hij heeft ook nog eens waarde voor de club. Mous betaalde het vertrouwen overigens direct terug, want met enkele knappe reddingen liet hij zich tegen Asteras in positieve zin zien.

Strooiseizoen Dekker geopend
Rick Dekker stond tegen Asteras als centrale verdediger opgesteld, mede omdat Kenneth Paal de eerste competitiewedstrijd tegen Willem II door een schorsing moet missen. De eigenlijke middenvelder speelde wederom prima, waarbij vooral zijn schitterende crosspasses opvielen. Dekker leverde, zeker in de eerste helft, de ene na de andere bal af en was voetballend behoorlijk van waarde voor zijn ploeg. Het strooiseizoen van Dekker is in ieder geval geopend, dus daar hoeven de supporters zich geen zorgen over te maken.

© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl
© Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl

Buitenkantje Johnsen
Dennis Johnsen en buitenkantje rechts, ze zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De huurling van Ajax liet ook vrijdag best leuke acties zijn, maar als het eenmaal tot een voorzet kwam, was het nog niet geweldig. In het duel met Asteras kreeg hij het tot drie keer toe voor elkaar om de bal met buitenkant rechts voor te geven en drie keer was het dramatisch. De acties zijn leuk en nog effectief ook, het flegmatieke helpt Johnsen alleen nog niet verder. Die knop moet nu toch eens om, zodat hij niet alleen met links loopt.

Van Crooij of Elbers?
De vraag is wie er aankomende vrijdag als rechtsbuiten gaat spelen. De spitspositie wordt vast en zeker ingevuld door Lennart Thy, terwijl ook Dennis Johnsen zeker lijkt van een basisplaats. Op rechts kreeg vrijdag Stanley Elbers de kans, maar hij werd in de rust vervangen door Vito van Crooij. Of de clubtopscorer van vorig seizoen zijn basisplaats verliest, is de vraag. Gezien het starten van Elbers zou je zeggen van wel, maar de wissel in de rust was dan ook weer veelzeggend. Elbers greep zijn kans niet, was zelfs vrij onzichtbaar. Een interessante concurrentiestrijd, die aankomende week moet worden beklonken.

Scoreverloop:
67. 1-0 Gustavo Hamer

Voetbal, PEC Zwolle, Rick Dekker, MAC³PARK Stadion, Xavier Mous

Deel deze pagina:

Gerelateerd nieuws